Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
Канарейка
30 березня 2012 21:30
Повідомлення #271


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Цитата: Ірка-Шкірка
вустерширського соусу (лишень недавно купила - такий клас!!!)

Ірусю, шо то соус і де сітаке продає, який він на смак? Все шось в тебе таке вичитаю?
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
1 квітня 2012 00:07
Повідомлення #272


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Тереза
Ірка-Шкірка,
дякую за чудовий рецепт, дуже люблю безе,такі тістечка нагадують дитинство, такі колись були у дитячих кафе. дуже дякую.


На здоров'я!! Рада, що рецепт сподобався :wink: !!!



Цитата: Natalyadiva
Іриночко, дуже все смачно, апетитно! Так затишно в гостях!

Дякую Наталю :m05004: !!!

Цитата: Канарейка
Ірусю, шо то соус і де сітаке продає, який він на смак? Все шось в тебе таке вичитаю?


Як тобі сказати... Ще коли не було Дрімфуду, а Інтернет тільки починався і був дуже повільний... (на початку століття :lol: ) я шукала соуси для м'яса і барбекю і знайшла рецепт, від якого слюньки потекли - єдиний незнайомий складник був той самий вустерширський соус... Коли бувала закордном, спеціально його не шукала, хоча спецій і приправ привозила море (з Туреччини, наприклад, притягла рюкзачок лаймів :lol: :feel: - нарвала по дорозі на пляж), а от соус ніде не попадався на очі. Та й використовується він зазвичай у соусах. Аж тепер побачила його в Метро і купила. Ось що про нього пишуть:
Вустершир (Worcestershire) - пряний сильно концентрований соус з графства Вустершир в Англії. Одна з найпоширеніших приправ в Англії, продають готовим. Основу уорчестерского соусу становить томатна паста, але на неї припадає все ж лише третина загальної маси соусу, а на дві третини він складається з інших компонентів (всього 25 інгредієнтів): ямайського і чорного перцю, гвоздики, імбиру, цибулі (у порошку), м'ясного бульйону, борошна, солі, цукру, вина або винного оцту, так що на відміну від усіх соусів на томатної основі в цьому смак томата зовсім не домінує, а, навпаки, прихований до невпізнання.http:kuking.net
Також він є складником
Кривавої Мері

і салату Цезар...
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
7 квітня 2012 20:42
Повідомлення #273


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Ви знаєте, що ми дуже любимо черемшу і всякі експерименти з нею, тому пропонуємо два нові салатики - також експериментальні :smile:



черемша - дрібно нарізати
3 - 4 яйця - нарізати подовгастими пасочками
пекінська капуста - тоненько нашаткувати або натерт на терці-шатківниці
1/2 селери - натерти на грубій терці (за бажанням)
сіль, перець
майонез
1 - 2 ч.л. готового хрону
(запаслися перед Пасхою) - змішати з майонезом

Всі складники акуратно змішати в мисці, посолити-поперчити до смаку. заправити майонезом з хроном.

Повідомлення відредагував Натонька - 15 квітня 2013 11:08
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
7 квітня 2012 20:46
Повідомлення #274


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250


пекінська капуста - дрібно нашаткувати
1/2 скл. оливок (я взяла зелені без кісточок) - нарізати кільцями
черемша - дрібно нарізати
фета - акуратно нарізати кубиками
сіль, перець
лимонний сік
оливкова олія


Акуратно вимішати пекінську капусту з черемшою і оликами. Посолити-поперчити до смаку. Заправити олією та лимонним соком. Викласти в миску, зверху викласти фету.

Повідомлення відредагував Натонька - 15 квітня 2013 11:14
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
7 квітня 2012 21:43
Повідомлення #275


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Затишно в тебе тут)[/i]

Повідомлення відредагував Ксенічка - 4 грудня 2013 20:23
Перейти на початок сторінки
oksana_k
7 квітня 2012 22:50
Повідомлення #276


Файна господиня
  • 51

Репутація: 317
Група: Кондитер
Повідомлень: 371
Реєстрація: 1.07.2010

ICQ:--

Бали: 915
Цитата: Ірка-Шкірка
нові салатики - також експериментальні

У вас завжди такі вишукані рецепти! Ви, напевно, з кухні не виходите?
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
8 квітня 2012 11:08
Повідомлення #277


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Ксенічка
.В сім"ї черемшу полюбляють усі і такі салати новенькі нам гарний подаруночок.Бажаю весняного настрою на щодень ,щоб паріння в житті та на кухні читалось нами в кожному рядочку тут. :love: Дуже тепло та затишно мені тут в гостях.


Дякую, Ксенічко :love: !!!



Цитата: oksana_k
У вас завжди такі вишукані рецепти! Ви, напевно, з кухні не виходите?


Виходжу... деколи :lol: :t1047: ...
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
8 квітня 2012 11:10
Повідомлення #278


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Дуже ароматна і смачна яблучна випічка часів юності


Тісто:
200 г масла
100 г цукру
1п. ван. цукру (або ванільний стручок)
3 жовтки
4 ст.л. молока
225 г муки
50 г крохмалю
2 ч.л. розпушувачу


1. Просіяти муку, змішати з крохмалем і розпушувачем.
2. Масло збити з цукром.
3. Продовжувати збивати, по одному додати жовтки.
4. Додати молоко. Збити.
5. Акуратно вмішати з мукою і крохмалем.
6. Тісто викласти на деко (розміром 30х40см), добре змащене жиром, розрівняти ложкою чи лопаткою.

Начинка

750 г кислих яблук
1 лимон
50 г цукру
(за бажанням можна додати і більше, але і 50 г достатньо)
100 г родзинок - я взяла чорні узбецькі - вони дуже солодкі і смачні
3 ст.л. рому чи коньяку (можна замінити яблучним соком чи фруктовим лікером)
½ - 1 ч.л. кориці
щипка меленої гвоздики
кардамон
– за бажанням

1. Попередньо промити родзинки гарячою водою, просушити і залити ромом.
2. Яблука почистити, нарізати або натерти тоненькими пластинками.
3. Цедру з лимона натерти в яблука, додати витиснутий сік лимона.
4. Додати родзинки, цукор, корицю, гвоздику, все разом акуратно вимішати.
5. Начинку викласти на тісто, розрівняти.
6. Пекти при темп-і 200 градусів 25 хвилин на середньому рівні.

Безе

3 білки
100 г цукру
100 г мигдалевих пластівців
1 ч.л. ван. цукру


1. Збити білки.
2. Додати цукор, ванільний цукор, збити до пишної маси.
3. Вимішати безе з мигдалем.
4. Викласти на пиріг. Пекти ще 20 хвилин на нижньому рівні духовки.

Рецепт давній, з журналу «Алан» - давно вже не випускається…

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 8 квітня 2012 12:41
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
11 квітня 2012 10:42
Повідомлення #279


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250


1кг філе морського окуня
1скл. вареного рису
150г твердого тертого сиру
2 яйця
2 - 3 ст.л. манки
1 сухарик
сіль, перець
зелень петрушки
(за бажанням)
суміш пшеничної і кукурудзяної муки або муки і мелених сухарів для паніровки

1. На м'ясорубці перемолоти філе риби (завершити цю процедуру сухариком, :smile: ).
2. В мисці змішати філе, рис, яйця, сир, манку, додати спеції за смаком.
3. Фарш добре відбити і залишити на 20 хв. - щоб манка розбухла і ввібрала зайву рідину.
4. Сформувати плоскі котлетки, обкачати в паніровці, смажити на олії.



Вихід - приблизно 20 котлет (3 повні пательні) і одна вечеря :lol: ...

Котлетки дуже ніжні і м'які. Дитина сказала, що паніровка нагадує курячі шматочки з МакДональдсу :smile: .

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 11 квітня 2012 10:47
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
15 квітня 2012 14:26
Повідомлення #280


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Салат Пасхальний
з яєць і хрону




4 яйця
1 великий корінець хрону
сіль, перець
майонез


1. Хрін почистити і натерти на середній або на дрібній терці.
2. Яйця натерти на середній терці або дрібно нарізати кубиками.
3, В миску викласти яйця, хрін, додати сіль-перець за смаком, заправити майонезом (можна додати ще й ложку сметани - буде ніжніший).

Якщо дати більше майонезу - отримаємо смачний соус для м'яса.

Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




4 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 4)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 14:47

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 80
Гостей: 76
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100