Дуже ароматна і смачна яблучна випічка часів юностіТісто:200 г масла
100 г цукру
1п. ван. цукру (або ванільний стручок)
3 жовтки
4 ст.л. молока
225 г муки
50 г крохмалю
2 ч.л. розпушувачу1. Просіяти муку, змішати з крохмалем і розпушувачем.
2. Масло збити з цукром.
3. Продовжувати збивати, по одному додати жовтки.
4. Додати молоко. Збити.
5. Акуратно вмішати з мукою і крохмалем.
6. Тісто викласти на деко (розміром 30х40см), добре змащене
жиром, розрівняти ложкою чи лопаткою.
Начинка750 г кислих яблук
1 лимон
50 г цукру (за бажанням можна додати і більше, але і 50 г достатньо)
100 г родзинок - я взяла чорні узбецькі - вони дуже солодкі і смачні
3 ст.л. рому чи коньяку (можна замінити яблучним соком чи фруктовим лікером)
½ - 1 ч.л. кориці
щипка меленої гвоздики
кардамон – за бажанням
1. Попередньо промити родзинки гарячою водою, просушити і залити ромом.
2. Яблука почистити, нарізати або натерти тоненькими пластинками.
3. Цедру з лимона натерти в яблука, додати витиснутий сік лимона.
4. Додати родзинки, цукор, корицю, гвоздику, все разом акуратно вимішати.
5. Начинку викласти на тісто, розрівняти.
6. Пекти при темп-і 200 градусів 25 хвилин на середньому рівні.
Безе3 білки
100 г цукру
100 г мигдалевих пластівців
1 ч.л. ван. цукру 1. Збити білки.
2. Додати цукор, ванільний цукор, збити до пишної маси.
3. Вимішати безе з мигдалем.
4. Викласти на пиріг. Пекти ще 20 хвилин на нижньому рівні духовки.
Рецепт давній, з журналу «Алан» - давно вже не випускається…