Готувала нещодавно ось такий пиріг. Як то кажуть:"Щоб усі селяни так жили"
Рецепт з форуму say.7
Селянський пиріг
Нам потрібно:
Для тіста на д.26см -сир- 300-400гр - маргарин 250гр - борошно,приблизно 2 склянки (300-350гр) -сіль
Для начинки: - фарш 0,5 кг - печінка куряча сира (або готовий паштет) 300гр - цибуля ріпчаста 1шт - кабачок маленький 1шт - помідор (або том.паста) 1шт (-1ст.л.) - печериці (свіжі або консерв.) 200гр - хліб (булочка) 100гр - (манка 1-2ст.л., якщо багато соку в начинці) - яйце 1шт +1 жовток для змащування -гірчиця 2 ст.л -олія -перець мелений, улюблені спеції, сіль
М'який маргарин ретельно змішати з сиром і дрібкою солі, можна в комбайні. Якщо сир дуже крупчастий - краще протерти через сито. Додати борошно, швидко вимісити до щільного і однорідного стану тісто.Скачати в кулю, прибрати в холодильник.
Готуєм начинку. Овочі для пирога підійдуть будь-які,за вашим бажанням. Але якщо додаєте сочні овочі,тоді потрібно добре їх сцідити або замінити на інші. Всі овочі нарізати маленькими кубиками, обсмажити швидко на великому вогні до майже повного випаровування соку. Спочатку цибуля, кабачок, помідори (або щось інше), додати порізану курячу печінку, смажити недовго, хвилин 10. Якщо печериці свіжі - їх теж разом обсмажити.Дати охолонути. Якщо залишиться зайвий сік - ретельно злити і в ньому замочити невелику булочку або 2 шматочки житнього хліба, віджати, додати до овочів і печінки.Потім додаємо фарш, шампіньйони (якщо консерв.), яйце. Посолити, поперчити, приправити травками, додати гірчицю, манку, добре вимісити фарш.Глибоку сковороду або форму змастити трохи олією, поділити тісто - 2/3 для низу і бортиків, 1/3 для верху.Розйомну форму брати не раджу,так як пиріг дуже сочний,ви маєте шанс всі ті соки випустити у духовку.... тТсто розкачати, викласти начинку, накрити рештою тіста, зщепити по краях, змастити жовтком, зробити отвір для пари і випікати 1 годину при 180-200гр до рум'яної скоринки. Пирогу дати настоятися і відійти близько 30хв. - потім наминати
Пиріг вийшов смачнючим,соковитим з багатим,глибоким смаком Мням!!!!
Смачного!!!!!!!!!!!!!!!!!
--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
Певно,всі вже знають,шо я маю кума вегана Ото при кожному гостюванні у нас,маю головокружіння з приводу приготування страв.....і щоб смачно,і по-святковому,і звичайно,щоб пістне.....Скажу я вам,вегетеріанська кухня виявляється може бути дуже смачною і до того ж,корисною.Перерила цілий нет,і знайшла ось такий чудесний супчик.Фото трохи паскудне,бо спішила,але смак!!!!!!!! незабутній!!!!Щось нове і дуже смачне....навіть тепер собі готую.Як варіант,в дні посту чи для тих,хто на дієті
На олії обсмажуємо різану цибулю з тертою морквою,часник,виливаємо в каструлю з водою,додаєм картоплю,перець духмяний та мускатний горіх.,готуємо близько 15-20хв.Шпинат перебираємо,миємо,додаємо до супу разом з соком та цедрою,готуємо ще декілька хвилин. Якщо не маєте мигдалевих пластівців,а цілий мигдаль,залийте його окропом на декілька хвилин,злийте воду,та очистіть від шкірки. Мигдаль поміщаємо в блендер,підливаємо 100мл. нашого овочевого бульйону і на повній потужності збиваємо до однорідного стану(можуть залишитися невличкі крупинки-нічого страшного).Так ми приготували мигдалевий соус.вливаємо його до нашого супу,приправляємо за смаком. Потім готовий суп збиваємо у блендері,виливаєм назад у каструлю і доводим до кипіння.Все! Подаємо зі сметаною(кумові без ),прикрашаєм цедрою,пластівцями та зеленню. Це дуже смачно!!! Смачного!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Повідомлення відредагував Христя - 28 серпня 2012 04:42
--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
цікаво,спробую)))Я не вегетерянка)),але завжди рахую калорію))) маю таку хворобу)))То такі рецепти для мене))
--------------------
Життя, як велика непрочитана книга! Так багато в ній ілюстрованих подій, а ти, крутишся, вертишся, як дзига і плекаєш в серціі сотні надій!
Цей десерт просто геніальний!!!!! Смакота з мінімальними затратами продуктів,а головне часу!!! Це палочка-виручалочка,коли приходять в гості, а в холодильнику "миш повісилась" або ж коли серед ночі закортіло солоденького! Рецепт з форуму say7.infoДесерт за 20 секунд