Сьогодні на форумі побачила дописи про Бите скло. Тому викладу і свій рецепт (точніше мамин) . Протягом місяця готувала його вже тричі ( щось він в мене дуже швидко розходиться
)
Бите скло
1 л сметани
пудра цукрова (до смаку)
20 г желатину
2 п. галяретки
1 п. крекеруКожну пачку галяретки розчинити в 300 мл води (окропу). Як застигне - порізати на кубики.
Желатин залити холодною водою. Як вбере воду - розтопити.
Сметану збити з пудрою ( але трішки, щоб не була дуже густа). Наприкінці збивання влити тонкою цівкою желатин.
Вимішати кубики галяретки і крекер з сметаною і вилити у форму. Залишити в холодильнику до застигання (застигає швидко)
P.S. Щоб гарно виглядало в розрізі, вилити на дно форми трішки сметани, тоді викласти галяретку, знову сметану, тоді печиво, сметану і т.д.
Я використовувала силіконову форму, тому нічим не стелила (потім добре відстає). В іншому випадку застелити форму харчовою плівкою.
Розраховано на форму 23 см в діаметрі.
Інколи до сметани даю не 20 г желатину ,а 10 г желатину (набухшого і розтопленого ) + 1 п. лимонної галяретки , розчиненої у 160 мл окропу(виливаю в сметану , коли підстигне)
Смачного !