до глибокої миски класти почергово гарбузу, яблуко, корицю, цукор, родзинки, сік/яйце, оливкову олію, соду все гарно перемішати і додати просіяне борошно з розпушувачем форму вистелити папером для випічки, вилити тісто і випікати при температурі 180 градусів Смачно їсти з солодким сиром
1,5 скл рису заморожені овочі (400г) оливкова олія (~2 ст.л.) сіль, приправи вода сьогодні використала заморожені овочі від Рудь - смачно
сухий рис злегка підсмажити на розігрітій олії, залати кип"яченою водою, аби вода покрила рис на 1 см., так як час приготування мого рису 10 хв, то через 2-3 хв додати заморожені овочі,довести до кипіння, посолити та приправити, накрити кришкою і за 8 хв оіб готовий
рецепт від Леся Кравецького (http://smak.ua) Інгредієнти: ДЛЯ МАКОВОГО ШАРУ: 200г маку, 2 яйця, 4 ст.л. цукру, 25 г родзинок(ізюму), 5-6 горіхів, 1 ст.ложка апельсинових цукатів. ДЛЯ СИРНОГО ШАРУ: 500 г сиру, 2 ст.ложки сметани, 1 пачка ванільного пудингу, 3 ст.л. апельсинових цукатів, 100г родзинок(ізюму) - бажано світлого і темного, 3 яйця, 5 ст. ложок цукру ДЛЯ ШОКОЛАДНОГО ШАРУ: 4 яйця, 8 ст. ложок борошна, 4 ст. ложки темного какао, 2\3 ч. ложки соди, щіпка солі, 6 ст.ложок цукру ДЛЯ КРЕМУ: 200 г сметани, 1 ч. л. рочинної кави, 1 яйце, 1 ч. ложка борошна, 4 ст. ложки цукру, 200 г масла.
Сир розтерти зі сметаною і цукром. Додати яйця, цукати, пудинг і родзинки. Усе розтерти до однорідної маси.
Мак запарити і тричі змолоти на м"ясорубці з горіхами. Додати родзинки, цукати, цукор і яйця. Усе вимішати.
Форму 15х30 см вистелити пергаментним папером. Вискласти макову масу. Зверху - сирну. Залити усе зверху шоколадною масою:
для шоколадної маси яйця збити з цукром на пухку масу, за допомогою міксера протягом 5-6 хвилин. Легко вимішати з борошном, какао і розпушувачем.
Випікати 35-40 хвилин при 190*С. Остиглий корж перевернути на пергаментний папір, посипаний цукром і зняти з верхнього коржа пергамент.
Для крему сметану розмішати з яйцем, кавою і цукром. Заварити до густої маси. Остудити. Збити з маслом на пухку масу.
Корж розрізати на 2 частини. На одну частину(маком вверх) намазати крем. Зверху поставити другу частину коржа маком вниз.
Мої зміни в рецепті від автора: - для макового шару я використала готову макову масу (придбала у крамниці Марічки) додала тільки яйця - до сирної маси не додавала родзинки та цукати - крем приготувала без кави - зверху пляцок залила шоколадною помадкою - форму брала більшу за розмірами (з електродуховки Арістон 28х34)
Дуже смачний пляцок.
Повідомлення відредагував gutka - 5 травня 2012 22:19
хотіла спекти пляцок Анюти http://anni-72.livejournal.com/81740.html, але вийшло трошки по-інакшому
інгредієнти
250 г маргарину 450-500 г борошна + 1 ст.л. розпушувача 1 скл. сметани 2 жовтки замісити тісто і розділити на 6 рівних частин
крім того, вишні 0,5 л у власному соці відцідити і залити на 30 хв горілкою, знову відцідити і змішати зі збитим білком 1 скл. маку запарити, відцідити і стерти з 1/2 скл. цурку, змішати зі збитим білком
одну частину тіста розкачувати викладати вишні(мак), зверху накрити другою частиною тіста, краї защіпувати, поколоти зверху виделкою і випікати при температурі 180 градусів форма 36 на 24см має вийти два коржі з вишнями і один з маком
Крем: 1 скл. сметани змішати з 1 скл. цукру, поставити на вогонь і варити на повільному вогні, коли закипить всипати пачку вишевого желе (90 грам) варити помішуючи біля 15 хв. Коли маса охолоне додати 300 грам масла.
Коржі перемазати кремом
Повідомлення відредагував gutka - 1 березня 2012 21:21
відділити білки від жовтків змішати борошно, розпушувач, цукор, додати жовтки, маргарин кімнатної температури, замісти тісто і розділити на дві рівні частини
форму 22х27 см намастити маслом, викласти папером, зверху викласти тісто, змастит варенням
поставити до духовки на 15-20 хв при темп. 180
білки збити з цукровою пудрою, обережно додати крохмаль і викласти половину зверху на тісто, притрусити мигдалем і поставити ще на 15 хв до духовки
спекти два таких коржі, охолодити
Крем: 0,5 л молока 2 яйця 5-6 ложок цукру 2 ложки борошна 2 ложки крохмалю - приготувати заварний крем, коли охолоне збити з 200 г масла у пухку масу
Повідомлення відредагував gutka - 26 лютого 2012 16:34