Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Запрошую в гості до Катерини - 3, Готувати з душею, їсти із задоволенням.
ssaazzoonn
9 лютого 2012 15:04
Повідомлення #351


Файна господиня
  • 51

Репутація: 421
Група: Кондитер
Повідомлень: 1087
Реєстрація: 23.01.2012

ICQ:--

Бали: 963
Катю! Я в захватi вiд твоїх вишуканих страв!!! БРАВО !!! :3fb: :3fb: :3fb: :3fb: :3fb:
Перейти на початок сторінки
gutka
19 лютого 2012 13:25
Повідомлення #352


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
КЕКС гарбузовий малокалорійний




1 скл. борошна
1 ч.л. розпушувача
0,5 ч.л. соди + 1 ст.л. кислого молока/кефіру
1 ч.л. кориці
3/4 скл. цукру
3/4 скл натертого гарбуза (можна взяти моркву)
1 терте яблуко
жменя родзинок
5 ст.л. оливкової олії
сік апельсина або 1 яйце
можна додавати улюблені горішки

до глибокої миски класти почергово гарбузу, яблуко, корицю, цукор, родзинки, сік/яйце, оливкову олію, соду все гарно перемішати і додати просіяне борошно з розпушувачем
форму вистелити папером для випічки, вилити тісто і випікати при температурі 180 градусів
Смачно їсти з солодким сиром

хто спробує спекти - обговорюєм тут

Повідомлення відредагував gutka - 19 лютого 2012 13:34
Перейти на початок сторінки
gutka
19 лютого 2012 13:48
Повідомлення #353


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Рис басматі з овочами




1,5 скл рису
заморожені овочі (400г)
оливкова олія (~2 ст.л.)
сіль, приправи
вода
сьогодні використала заморожені овочі від Рудь - смачно


сухий рис злегка підсмажити на розігрітій олії, залати кип"яченою водою, аби вода покрила рис на 1 см., так як час приготування мого рису 10 хв, то через 2-3 хв додати заморожені овочі,довести до кипіння, посолити та приправити, накрити кришкою і за 8 хв оіб готовий

смачно подавати з салатом з капусти

салат з капусти

Повідомлення відредагував gutka - 19 лютого 2012 13:55
Перейти на початок сторінки
gutka
26 лютого 2012 15:39
Повідомлення #354


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Пляцок "Три бажання"



рецепт від Леся Кравецького (http://smak.ua)
Інгредієнти:
ДЛЯ МАКОВОГО ШАРУ:
200г маку,
2 яйця,
4 ст.л. цукру,
25 г родзинок(ізюму),
5-6 горіхів,
1 ст.ложка апельсинових цукатів.
ДЛЯ СИРНОГО ШАРУ:
500 г сиру,
2 ст.ложки сметани,
1 пачка ванільного пудингу,
3 ст.л. апельсинових цукатів,
100г родзинок(ізюму) - бажано світлого і темного,
3 яйця,
5 ст. ложок цукру
ДЛЯ ШОКОЛАДНОГО ШАРУ:
4 яйця,
8 ст. ложок борошна,
4 ст. ложки темного какао,
2\3 ч. ложки соди,
щіпка солі,
6 ст.ложок цукру
ДЛЯ КРЕМУ:
200 г сметани,
1 ч. л. рочинної кави,
1 яйце,
1 ч. ложка борошна,
4 ст. ложки цукру,
200 г масла.

Сир розтерти зі сметаною і цукром. Додати яйця, цукати, пудинг і родзинки. Усе розтерти до однорідної маси.

Мак запарити і тричі змолоти на м"ясорубці з горіхами. Додати родзинки, цукати, цукор і яйця. Усе вимішати.

Форму 15х30 см вистелити пергаментним папером. Вискласти макову масу. Зверху - сирну. Залити усе зверху шоколадною масою:

для шоколадної маси яйця збити з цукром на пухку масу, за допомогою міксера протягом 5-6 хвилин. Легко вимішати з борошном, какао і розпушувачем.

Випікати 35-40 хвилин при 190*С.
Остиглий корж перевернути на пергаментний папір, посипаний цукром і зняти з верхнього коржа пергамент.

Для крему сметану розмішати з яйцем, кавою і цукром. Заварити до густої маси. Остудити. Збити з маслом на пухку масу.

Корж розрізати на 2 частини. На одну частину(маком вверх) намазати крем. Зверху поставити другу частину коржа маком вниз.

Мої зміни в рецепті від автора:
- для макового шару я використала готову макову масу (придбала у крамниці Марічки) додала тільки яйця
- до сирної маси не додавала родзинки та цукати
- крем приготувала без кави
- зверху пляцок залила шоколадною помадкою
- форму брала більшу за розмірами (з електродуховки Арістон 28х34)


Дуже смачний пляцок.

Повідомлення відредагував gutka - 5 травня 2012 22:19
Перейти на початок сторінки
gutka
26 лютого 2012 15:52
Повідомлення #355


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Пляцок "Сакура"



хотіла спекти пляцок Анюти http://anni-72.livejournal.com/81740.html, але вийшло трошки по-інакшому

інгредієнти

250 г маргарину
450-500 г борошна + 1 ст.л. розпушувача
1 скл. сметани
2 жовтки
замісити тісто і розділити на 6 рівних частин

крім того, вишні 0,5 л у власному соці відцідити і залити на 30 хв горілкою, знову відцідити і змішати зі збитим білком
1 скл. маку запарити, відцідити і стерти з 1/2 скл. цурку, змішати зі збитим білком

одну частину тіста розкачувати викладати вишні(мак), зверху накрити другою частиною тіста, краї защіпувати, поколоти зверху виделкою і випікати при температурі 180 градусів
форма 36 на 24см
має вийти два коржі з вишнями і один з маком

Крем:
1 скл. сметани змішати з 1 скл. цукру, поставити на вогонь і варити на повільному вогні, коли закипить всипати пачку вишевого желе (90 грам) варити помішуючи біля 15 хв.
Коли маса охолоне додати 300 грам масла.

Коржі перемазати кремом



Повідомлення відредагував gutka - 1 березня 2012 21:21
Перейти на початок сторінки
gutka
26 лютого 2012 15:55
Повідомлення #356


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Пані Валевська

дуже смачний пляцок (пекла по рецепту http://wn.com/mojeciasto)



для тіста:
250 г. маргарину
2,5 скл. борошна
1 скл. пудри
1/2 скл. цукру
4 яйця
1 ложечка розпушувача
2 ст.ложки крохмалю
смородинове варення
мигдалева стружка

відділити білки від жовтків
змішати борошно, розпушувач, цукор, додати жовтки, маргарин кімнатної температури, замісти тісто і розділити на дві рівні частини

форму 22х27 см намастити маслом, викласти папером, зверху викласти тісто, змастит варенням

поставити до духовки на 15-20 хв при темп. 180

білки збити з цукровою пудрою, обережно додати крохмаль і викласти половину зверху на тісто, притрусити мигдалем і поставити ще на 15 хв до духовки

спекти два таких коржі, охолодити

Крем:
0,5 л молока
2 яйця
5-6 ложок цукру
2 ложки борошна
2 ложки крохмалю
- приготувати заварний крем, коли охолоне збити з 200 г масла у пухку масу

Повідомлення відредагував gutka - 26 лютого 2012 16:34
Перейти на початок сторінки
Ludka
26 лютого 2012 16:01
Повідомлення #357


Файна господиня
  • 51

Репутація: 264
Група: Кондитер
Повідомлень: 767
Реєстрація: 4.11.2011

ICQ:--

Бали: 658
Цитата: gutka
Пляцок "Три бажання"

Дуже класний, але я на дієті :m05002:

А у вас якесь свято, стільки всього напекли??? :a0a:

Повідомлення відредагував Ludka - 26 лютого 2012 16:02
Перейти на початок сторінки
gutka
26 лютого 2012 16:16
Повідомлення #358


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Цитата: Костя Люда
А у вас якесь свято, стільки всього напекли???

святкували день народження сина
Перейти на початок сторінки
oksenya75
26 лютого 2012 16:51
Повідомлення #359


Файна господиня
  • 51

Репутація: 303
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 619
Реєстрація: 23.09.2010

ICQ:--

Бали: 1381
Просто нема слів. Я в захопленні!!!! Пляцки як намальовані!!! Катю, Ви надзвичайна господиня!!!!!!!
Перейти на початок сторінки
kosacjka
26 лютого 2012 20:19
Повідомлення #360


Файна господиня
  • 51

Репутація: 473
Група: Кондитер
Повідомлень: 487
Реєстрація: 1.11.2011

ICQ:--

Бали: 1839
Цитата: gutka
Пляцок "Сакура"


Ого-го, такий апетитний торт, рожевий колір дуже привабливий. У мене потекли слюнки. ХОЧУ КУСОЧОК :amam:

--------------------
Мене звати Оля і до мене звертатись на "ти"
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 28 березня 2024 20:18

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 16
Гостей: 12
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100