У нас в родині в пасхальний кошик кладуть шматочок сирнику, тому я здивувалась, побачивши на селі у чоловіка пасхальні кошики з сирними запіканками - плесканками. До того ж можете уявити розмір кошику, якщо плесканки туди кладуть разом з глибокою тарілкою, у якій вони запікалися.
Зазвичай печуть два види - солодку і солону.
Для того, щоб посмакувати плесканкою, необхідно в глибокій мисці збити декілька яєць з сіллю (один жовток відкласти для змащування), перцем і кмином, вимішати з сиром, викласти в тарілку, змащену жиром, змастити жовтом, розведеним з 1ч.л. води, запекти в печі (або духовці, або як я сьогодні - в мікрохвильовці (в режимі комбі 15хв. - конвекція 220+60%хвилі).
Для солодкої плесканки яйця збивають з цукром, додають сир, якщо сир мокрий - додають ложку манки. І також запікають.
Страва дуже проста і смачна.
Спеціально для відвідувачів
http://dreamfood.ua.
Рецепт від бабусі Марусі з села Подорожнє Стрийського району.