25 г борошна
125 г манної крупи
90 г цукру
щіпка ванілі
1 великее яйце
1 ч л. сметани
75 г масла
1 повна чайна ложка розпушувача
трохи варення
В мисці змішати борошно, манку, цукор, розпушувач. Масло порубати кубиками, разкидати по суміші. В центр суміші вбити яйце. Замісити швидко тісто. Якщо трохи буде не хватати вологи, добавте 0,5 ч л. сметани. Перемішайте. Якщо і тоді тісто не набуде еластичності, добавте ще трохи. Скатайте 20 шариків, викладіть на лист, застеленим пергаментом, чотири ряди по 5 шариків.Тупим кінцем (радянської дерев'янной відкривачки) зробіть заглиблення в шаріках, вкладіть варення. Випікайте в розігрітій духовці до 200С 15-17 хв. Не пересушіть. Саме головне не пересушити. Манка не розпарюється і дає пікантний смак.
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua
Рецепт Іші з Кукінга. Велике дякую!