Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Печиво » М'які медові пряники
 

М'які медові пряники

6 листопада, 2010  |  Коментів (0)  |  Рубрика: Випічка » Печиво
 

М'які медові пряники

базовий рецепт з поваренка :

Маргарин — 50 г
Мед — 5 ст. л.
Заварка чайна (средньої міцності ) — 150 мл
Жовтки — 3 шт
Цукор — 4 ст. л.
Пряності (кориця, кардамон, имбир, гвоздика, мускатний горіх) — 1 ч. л.
Коньяк — 1 ст. л.
Сода — 0,5 ч. л.
Амоній--на кінці ножа
Мука житня — 2/3 стак.
Мука пшенична — 2-2,5 стак.
Для глазурі:
Білок — 1 шт
Цукрова пудра — 150 г
Сік лимону — 2 ч. л.

Приготування:
Масло, мед, заварку, цукор, пряності й соду змішати й поставити на повільний вогонь.
Постійно помішуючи довести суміш до кипіння й відразу зняти з вогню. Повинна піднятися піниста шапка, тому посуд краще брати глибокий.

У миску просіяти житнє борошно й 0,5 скл. пшеничного.
Гарячою медяною сумішшю при постійнім помішуванні заварити борошняну суміш.
Розмішати, щоб не було грудочок, остудити 5-7 хв.

Потім додати жовтки й втерти їх віничком. З останнім жовтком додати амоній.

Потім додати решту борошна й замісити тісто.
Тісто накрити й залишити наніч у холодильнику

Духовку розігріти до 180 С, лист застелити папером(у мене силіконовий коврик) . Тісто настоїться й стане більш твердим. Поставити поруч мисочку з холодною водою.
Руки злегка змочувати у воді, але тільки небагато, а то тісто буде сковзати й катати пряники буде незручно.
Набирати чайною ложкою невеликі кусочки, приблизно з волоський горіх.
Скачувати кульки й викладати на лист. Пряники печуться швидко, особливо невеликі, 10-12 хв.

Поки печуться пряники зробити глазур.
У білок всипати просіяну цукрову пудру й розтирати дерев'яною ложкою в блискучу масу, поступово додаючи сік лимона.

Приготувати високу миску. Готовим пряникам даємо полежати хвилинку на листі, потім, поки гарячі, швидко складаємо в підготовлену миску, а зверху виливаємо половину глазурі.
На решті пряників робила сітку з глазурі.
Викласти пряники на ґрати й залишити до повного остигання і висохнення глазурі.

М'які медові пряники


І ще про суміші прянощів:

М'які медові пряники


І ще один рецепт із згаданої вище книги(тут більше меду):
250г меду
125г цукру
75г жиру
500г борошна
щіпка солі
прянощі
10г амонію розчинити у 2 ст.л. молока або в збитому яйці(1 шт.)

P.S. Мої перші пряники були невдалі. Довго шукала рецепт і технологію їх приготування. Згадала про книгу Паули-Елізабет Фухс "Домашнє печиво" (пер.з нім.), а там стільки корисної інформації про медове печиво, німецькі національні солодкі вироби, тісто для пряничної хатки. Нижче напишу кілька рецептів суміші прянощів, які додаються до медовиків і пряників.
Зробила тісто на амонії, вистоялось 24 год, тоді пекла. Особливо вдале поєднання житнього(1/3) і пшеничного борошна. Вийшли м'які і ароматні!

РЕецепт також розміщений в авторській темі ось тут


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише Подоляночка ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ ()
Пиріг з вишнями
  Пише Irinka ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 40
Гостей: 29
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2018 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100