300 г зеленого консервованого горошка
50 г масла
3 ст. л. (без верху) муки
1 1/4 м'ясного бульйону (звареного на кісточці)
2 плавлених сирка (125 г кожен)
2 ст. л. дрібно порубаної зелені
для фрикадельок:
250 г меленої телятини або баранини
невелика цибулина
1/4 ч. л. соли
перець
мускатний горіх
яйце
Цибулину подрібнити.
Вимісити з м'ясом і яйцем, додати сіль, перець, мускатний горіх. З маси сформувати невеликі фрикадельки.
З масла і муки приготувати заправку світлого кольору. Додати м'ясний відвар, закип'ятити. Горошок вийняти з банки і разом з маринадом додати до відвару. Варити 5-7 хвилин.
Сирки порізати на невеликі шматочки, кинути в суп і перемішувати, поки сирки не розчинятися.
Додати м'ясні фрикадельки і варити на слабкому вогні до готовності.
Суп посипати дрібно нарубаною зеленню і подавати гарячим.
Журнал "Жіночі секрети"