|
1,5 кг ребер свинних 1 ст. л. меду 1 ст. л. соєвого соусу 1 ст. л. олії оливкової 1 ст. л. сушеного базиліку 0,5 ст. л. подрібненого імбиру 0,5 ст. л. кмину 0,5 ст. л. подрібнених зерен коріандру 1 головка часнику 1 цибулина сіль, перць до смаку 100 г чорносливу (можна не додавати)
Ребра помити і порозрізати, покласти на друшляк, щоб стекли. Приготувати маринад: змішати в окремій посудині рідкий мед, соєвий соус, олію. Часник почистити і посікти ножем - додати до маринаду, туди ж додати подрібнений в ступці коріандр (він тоді більш ароматний, ніж коли готовий з пакетика), свіжонатертий імбир, кмин, базилік, порізану півкільцями цибулю, сіль і перець до смаку (я давала десь 0,5 кофейної ложечки свіжозмеленого перцю і 1 ст. ложку солі). Все гарно розмішати. Ребра скласти в посудину в каструлю або миску, залити маринадом, добре розмішати і поставити в холодильник, хоч би на ніч. Зранку ребра викласти в форму для запікання, вилити залишки маринаду, можна додати 100 г чорносливу і поставити в духовку запікатись - приблизно на 1 год. 20 год. - 1 год. 40 хв. Я спочатку запікаю 1 годину прикривши форму (бритванку) зверху фольгою, а потім ще хвилин 20-40 відкривши, щоб гарно зарум'янились. Смачного!
P.s. Чим довше ребра маринуються - тим вони смачніші. Так само замариновані ми робили і на грилі.
Джерело: Рецепт власний.
|
|