Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Пісні страви » Кабачки-гриль
 

Кабачки-гриль

31 липня, 2013  |  Коментів (5)  |  Рубрика: Пісні страви, Кабачки та цукіні
 

Кабачки-гриль

3 шт. кабачків
3 зубчики часнику
50 мл оливкової олії
великий пучок кропу
морська крупна сіль

Кабачки помити, обсушити. Сковороду-гриль розігріти до максимуму.
В блендері на пульсуючому режимі потрібно перебити в кашку кріп, часник, сіль та оливкову олію.
Тепер головне: кабачки потрібно нарізати по мірі того, як вони будуть жаритися, щоб вони не пустили соку і не стекли. Я нарізую їх поздовж, на полоски товщиною 8-10 мм.
Під сковорідкою зменшити вогонь до трішки більшого за середній, і викласти полоски кабачків (не солити!). Обжарювати з кожного боку хвилин по 5-7, щоб кабачки помітно пом'якшали та до появи характерних гриль-полосочок. Дуже важливо при перевертанні використовувати щіпці або лопатку і ні в якому разі не виделку, бо при проколюванні кабачка з нього витече весь смачнющий сік.
Кабачки зняти на тарілку та відразу ж змастити зеленим соусом. Дуже смачно, коли їх викладати пірамідками один на один - вони тоді краще проходять соусом.
Ідеально підходять як гарнір або, навіть, як самостійна страва.
Так жарити можна і баклажани, але іх я змащую вже майонезам з часником, мені так смачніше :-)

Джерело: рецепт мій власний

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Ірка-Шкірка (1 серпня 2013 09:52)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Смачний літній малокалорійний гарнір!
Олії справді використовується так мало? всього 2 столові ложки.
 



#2 написав: Кіра (1 серпня 2013 10:04)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
Яка краса))) найкорисніші кабачки саме на грилі або запечені!!!!
 



#3 написав: Магда (1 серпня 2013 10:11)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 71
Цитата: Ірка-Шкірка
Олії справді використовується так мало? всього 2 столові ложки.


Ірка-Шкірка, олію я ллю на око, але точно не 2 ст. л., а значно більше - соус повинен бути мастким, і легко намазуватися, але й не стікати з кабачка. Та й за один раз я жарю зазвичай штуки 4-5 кабачків, то ж і соусу роблю з запасом. Дякую за уточнення.


--------------------
Дрібниць не буває
 



#4 написав: Ксенічка (7 серпня 2013 20:37)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Смачно та корисно!! love Люблю таку корисненьку їжу.
 



#5 написав: KASYA (24 серпня 2013 22:35)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
І ми зробили такі кабачки-гриль, правда не на сковороді, а на вогні на грилі. Ще і перець болгарський туди ж. Дуже літньо, смачно і з димком. Гарний рецепт, дякую!
Хватали на ходу! Сфотографувати вдалось тільки залишки....


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 17
Гостей: 13
Користувачі: JesusElera
 
 
  © 2009-2020 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100