Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Пісні страви » Кабачки-гриль
 

Кабачки-гриль

31 липня, 2013  |  Коментів (5)  |  Рубрика: Пісні страви, Кабачки та цукіні
 

Кабачки-гриль

3 шт. кабачків
3 зубчики часнику
50 мл оливкової олії
великий пучок кропу
морська крупна сіль

Кабачки помити, обсушити. Сковороду-гриль розігріти до максимуму.
В блендері на пульсуючому режимі потрібно перебити в кашку кріп, часник, сіль та оливкову олію.
Тепер головне: кабачки потрібно нарізати по мірі того, як вони будуть жаритися, щоб вони не пустили соку і не стекли. Я нарізую їх поздовж, на полоски товщиною 8-10 мм.
Під сковорідкою зменшити вогонь до трішки більшого за середній, і викласти полоски кабачків (не солити!). Обжарювати з кожного боку хвилин по 5-7, щоб кабачки помітно пом'якшали та до появи характерних гриль-полосочок. Дуже важливо при перевертанні використовувати щіпці або лопатку і ні в якому разі не виделку, бо при проколюванні кабачка з нього витече весь смачнющий сік.
Кабачки зняти на тарілку та відразу ж змастити зеленим соусом. Дуже смачно, коли їх викладати пірамідками один на один - вони тоді краще проходять соусом.
Ідеально підходять як гарнір або, навіть, як самостійна страва.
Так жарити можна і баклажани, але іх я змащую вже майонезам з часником, мені так смачніше :-)

Джерело: рецепт мій власний

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Ірка-Шкірка (1 серпня 2013 09:52)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Смачний літній малокалорійний гарнір!
Олії справді використовується так мало? всього 2 столові ложки.
 



#2 написав: Кіра (1 серпня 2013 10:04)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 293
Яка краса))) найкорисніші кабачки саме на грилі або запечені!!!!
 



#3 написав: Магда (1 серпня 2013 10:11)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 73
Цитата: Ірка-Шкірка
Олії справді використовується так мало? всього 2 столові ложки.


Ірка-Шкірка, олію я ллю на око, але точно не 2 ст. л., а значно більше - соус повинен бути мастким, і легко намазуватися, але й не стікати з кабачка. Та й за один раз я жарю зазвичай штуки 4-5 кабачків, то ж і соусу роблю з запасом. Дякую за уточнення.


--------------------
Дрібниць не буває
 



#4 написав: Ксенічка (7 серпня 2013 20:37)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 846
Смачно та корисно!! love Люблю таку корисненьку їжу.
 



#5 написав: KASYA (24 серпня 2013 22:35)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
І ми зробили такі кабачки-гриль, правда не на сковороді, а на вогні на грилі. Ще і перець болгарський туди ж. Дуже літньо, смачно і з димком. Гарний рецепт, дякую!
Хватали на ходу! Сфотографувати вдалось тільки залишки....


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише muzarom (Сьогодні, 13:43)
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d ()
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 72
Гостей: 55
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100