|
Начинка 3 курячі стегенця 1 цибулина солона соломка товстенька -для "кісточки" Тісто для рум'яної скоринки" 1 скл. нежирної сметани 2 ст. л. майонезу 300 г борошна сіль перець 0,5 ч. л. соди
1 скл. олії для смаження
До просіяного борошна додати сметану,майонез,сіль,соду і замісити крутеньке тісто ,- ставимо його в холод на 30 хвилин. З курячих стегенець зняти шкірку,відділити філе від кісточки,перекрутити його через м'ясорубку.Цибулю дрібно посікти. До фаршу додати цибулю,сіль,перець.Ретельно перемішати. Тісто розділити на дві частини, розкачати в тонкий пласт товщиною не більше 1 мм, нарізати на полоски шириною 2-3 см і довжиною до 20 см. Столовою ложкою набирати фарш, обкачати його в борошні,надаючи форму циліндра . З однієї сторони "стегенця" втикнути соломинку наполовину, 2-3см."кісточки"повинно бути ззовні) Одержуємо таку собі котлетку на паличці. Обгортаємо її полоскою тіста. В глибокій посудині у нас кипить олія_ми обсмажуємо в ній наші "стегенця"з обох сторін до рум'яної скоринки. Подавати на пласкій тарілці і прикрасити гілочками петрушки. Смачно і оригінально, до святкового столу буде знахідка! Здивуйте своїх гостей!!!
Джерело: рецептом поділилась сусідка
|
|