Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Щавель, різні способи зберігання
Славочка
8 липня 2010 18:49
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Найпростіший спосіб--промити, просушити, заморозити.
Пюре з щавлю
Листки бланширувати 4-5 хв. в окропі, протерти. Розкласти в стерилізовані банки. Стерилізувати 1 год. Закатати металевими кришками.
Швидка заготовка для щавлевої зупки
Щавель порізати середніми смужками, вкласти в стерилізовані банки. Залити крутим окропом, закатати стерильними кришками. Перевернути і укутати до вистигання.
Мені найбільше сподобався такий варіант:
Щавель у своєму соці
Щавель порізати середніми смужками, туго вкласти в стерилізовані півлітрові банки. Помістити їх на водяну баню. Щавель буде уварюватися, докладати в банку ще, коли вже повна банка, ще прогріти 10 хв.
Закрити стерильними кришками, закатати.
Ось з такого щавлю буду взимку готувати начинку для пиріжків.
Спеціально готувала для цього.
Перейти на початок сторінки
Ластівка
8 липня 2010 20:50
Повідомлення #2


Голова профкому
  • 51

Репутація: 916
Група: Модератор
Повідомлень: 1839
Реєстрація: 27.04.2010

ICQ:--

Бали: 2171
для мене найкращий спосіб: різаний щавель і в морозилку,
а раніше робила так: митий щавель, різала, дала постояти, щоб трошки прив"яв (щоб більше накласти в банку можна було), накладала в банку півлітрову, трошки солі, десь з-пів чайної ложки і стерилізувати. Ніколи на хвилини не дивлюсь - якщо почав змінювати колір - закатувала

--------------------
Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу
Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу
і мудрість відрізнити одне від другого
Перейти на початок сторінки
Олюся
25 серпня 2010 15:28
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 512
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 858
Реєстрація: 10.07.2010

ICQ:--

Бали: 2063
Ластівка, для мене теж найкращий спосіб - це порізати щавель і в морозильну камеру. Хоча в березні він уже втрачає свій смак, тому ще закриваю пару банок.

--------------------
Говоріть людям приємне. Навіть тим, які не вміють усміхатися. Надійка Гербіш
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
19 травня 2014 20:38
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Ось зараз багато щавлю якраз сезон робити заготівлі

Ось тут гарні рецепти Натоньки

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 19:58

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 145
Гостей: 132
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100