Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Щавель (квасок), рецепти з щавлю
Натонька
прагну досконалості...
23 травня 2009 13:42
Повідомлення #1


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Щавель (квасок)




В такій непримітній рослині, як щавель, міститься ціла низка корисних речовин, яким під силу вилікувати хронічні захворювання.

Сезоном щавлю вважається час від червня до серпня. Та знахарі радять перестати вживати цю рослину з кінця липня, оскільки вона грубшає і в ній накопичується велика кількість щавлевої кислоти.

У їжу як листовий овоч використовується в основному щавель кислий, рідше - кінський. Всі види роду щавлю - вітамінні і лікарські рослини, що володіють здатністю покращувати травлення, функції печінки і жовчного міхура, загоювати рани, зупиняти кровотечі, всі вони корисні при недокрів'ї серцево-судинних захворюваннях.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
23 травня 2009 13:46
Повідомлення #2


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Щавель на зиму


Свіже листя перебрати, вимити і на 1-2 хв. опустити в окріп. Щільно скласти в гарячі банки, залити гарячою водою, в якій воно бланширувалося, і стерелізувати в киплячій воді 40 хвилин.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
23 травня 2009 18:47
Повідомлення #3


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Заготовка для зелених борщів


500 г щавлю
500 г зеленої цибулі
250 г кропу
75-100 г солі

Свіже листя щавлю перебрати, вимити, дрібно порізати. У зеленої цибулі обрізати коріння, вимити її, порізати кусочками довжиною 1-2 см. Молодий кріп перебрати, промити, дрібно нарізати. Все змішати і старанно протерти з сіллю, щоб видалився сік, потім щільно скласти в банки. Стерелізувати в киплячій воді: пів-літрові банки - 20 хвилин, літрові - 25 хвилин.
перед вживанням зелень промити в проточній воді для видалення залишків солі.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 20:22

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 139
Гостей: 128
Користувачі: FrancisNorse
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100