400 г домашнього сиру 100 г масла 3 яєць 100 г цукру ванільний цукор 0,5 ст. вершків
Сир, розм'якшене масло, яйця і цукор перемішати до утворення однорідної маси і покласти в рушник під гніт. Коли стече сироватка, додати свіжі вершки і ванілін. Паску викласти на тарілку і надати їй форму півмісяця.
Газета "Кухня" №8 (2005)
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
400 г домашнього сиру 50 г масла 0,5 ст. сметани 0,5 ст. цукру 0,5 ст. подрібнених горіхів 4 яєць 5 ст. л. родзинок трохи ваніліну сіль - за смаком
Сир протерти і додати сметану, масло, сіль, цукор, добре розмішати. Потім у масу додати сирі яйця, родзинки і знову все ретельно вимішати. Сирну масу викласти в каструлю і, невпинно помішуючи, прогріти до кипіння (але не кип'ятити). Зняти з вогню, остудити, продовжуючи помішувати. Додати в масу горіхи.
Газета "Кухня" №8 (2005)
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
6 ст. муки 50 г дріжджів 1/4 ст. вершків 400 г масла 1 ст. цукру 15 яєць 1-2 ч. л. шафрану 0,5 ст. ізюму 0,5 ст. горіхів 0,5 ст. цукатів 1 мускатний горіх 10 зерен кардамону
Цієї кількості продуктів повинно вистачити на дві великі паски. Дріжджі розвести теплими вершками, додати 2 ст. муки і поставити опару. Коли опара буде готова, додати в неї жовтки, розтерті з цукром і маслом, родзинки, шафран, горіхи, цукати, подрібнені прянощі і решту просіяного борошна. Замісити тісто і поставити його на 2 години для бродіння, після чого додати туди збиті на піну яєчні білки, акуратно перемішати і викласти тісто в змащені маслом і посипані борошном і панірувальними сухарями форми, щоб воно займало не більше половини їхнього об'єму. Дати тісту піднятися (повинно заповнити приблизно 3/4 об'єму форм) і випікати при температурі 200-210 градусів близько 45 хвилин. Готові паски посипати цукровою пудрою або заглазурувати і прикрасити мармеладом.
Газета "Кухня" №8 (2005)
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Молоко в вогнотривкому посуді поставити в духовку і тушкувати доти, поки воно не стане червоним. У процесі тушкування потрібно постійно опускати утворені пінки вниз. Підготовлене молоко вийняти з духовки, остудити і влити в нього сметану. Перемішати і залишити в теплому місці приблизно на 1 годину, щоб молоко закисло. Як тільки почне утворюватися сироватка, масу перелити в серветку і підвісити в холодному місці, щоб стекла вся сироватка. Потім у масу додати яйця і цукор. Збити на однорідну масу.
Газета "Кухня" №8 (2005)
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
400 г сметани (30 % жирності) 300 г масла 100 г цукру 50 г родзинок 4 сирих яєць 1 п. ваніліну 2 кг жирного сиру сіль
Прикраса:
30 г цукрової пудри або 30 г розтопленого шоколаду
Сир покласти на добу під гніт. Масло, сметану і 3 яєць з'єднати і довести до кипіння, безперервно помішуючи. Влити гарячу масу в сир, попередньо двічі протерши через сито. Додати ще яйце, сіль, цукор, ванілін, родзинки. Все ретельно перемішати. Викласти в форму і поставити в холодильник на 2-3 дні.
Газета "Кухня" №8 (2005)
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
1,5 кг муки 1 л молока 50 г дріжджів 750 г масла 12 жовтків 100 г рому або коньяку ванілін 2 ч. л. солі
Половину борошна заварити гарячим молоком, розтерти і, коли тісто вистигне, влити розведені в теплому молоці дріжджі. Після того як тісто підійде, влити розтоплене масло, ром, вимішувати протягом 1 год. Потім тісто розкласти по формах, дати підійти і пекти 1,5 год.
Газета "Кухня" №8 (2005)
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
1,5 кг борошна 100 г дріжджів 1,5 л теплої води 220 г масла 6 яєць 250 г цукру 100 г родзинок 300 г горіхів дрібка солі кориця, гвоздика
Замісити тісто з дріжджів, борошна і 400 мл теплої води. Дати йому піднятися і розвести 800 мл води. Дати підійти ще раз. Додати масло, яйця, корицю, гвоздику, цукрову пудру і місити протягом 1 години, потім сформувати паску, дати їй підійти, змастити яйцем, посипати нарізаними горіхами і цукровою пудрою, прикрасити родзинками і пекти.
Газета "Кухня" №8 (2005)
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
800 г муки 200 г масла 200 г цукру 1 ст. теплого молока
Вимісити тісто. Потім влити в тісто 0,5 ст. молока, додати 12-16 г дріжджів і дати піднятися тісту, вбити в нього 3 жовтки і 3 білки, додати 2 ст. родзинок без кісточок. Покласти в форму і випікати до готовності.
Газета "Кухня" №11 (2004)
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Дріжджі пресовані - 50 гр Борошно - 500 гр Сіль - 1 ч. ложка Цукор - 1/2 склянки Яйце - 2 шт Масло (в мене був маргарин) - 100 гр Молоко - 130 гр Цедра апельсина або лимона - 1 ст. ложка Родзинки - 200 гр Ванилин - на кінчику чайної ложки Ром або коньяк - 3 ст. ложки
Спосіб приготування
1. Розчинити дріжджі у теплому молоці. 2. Збийте яйця з цукром. 3. Змішайте борошно, сіль, ванілін, цедру, збиті яйця та розчинені у молоці дріжджі. 4. Замісіть тісто. Вкінці замісу додайте м'яке масло (або маргарин) та ретельно вимішуйте тісто доки воно не стане одноріднім. 5. Залийте родзинки 3 ст. ложками рому (або коньяку) та додайте в тісто. 6. Дайте тісту постояти в теплому місці 30 хвилин. 7. Зробіть обминку тіста та залиште ще на 30 хвилин. 8. Змастіть формачки для паски маслом. 9. Поділить тісто та покладіть у формочки таким чином, щоб тістова заготовка займала 1/3 форми по висоті. 10. Поставте формочки з заготовками в тепле місце та дайте постояти 40 хвилин. 11. Випікати перші 20 хвілин при 170, а потім 30-35 хвилин при 150
Ось и все. Готові паски прикрасити. Перед тим як ставити паски у духовку їх можна змастити яйцем.