Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Рецепти паски, Паска сирна, паска на дріжджах...
Натонька
прагну досконалості...
13 квітня 2009 16:05
Повідомлення #1


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Ділимся рецептами паски smile




Каталог


Паска "Півмісяць"
Посипка "Воскресіння"
Паска шафранна
Паска "Знамена"
Паска "Графська"
Паска "Південна"
Паска "Горіхова"
Вершкова паска
Паска святкова
Паска в хлібопічці
Паска від Василя Мирославовича
Паска від maija23
Паска від lana
Паска на жовтках від Майї
Поради від Майї, щоб паска була вдалою
Паска "Чудо"
Паска заварна

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
13 квітня 2009 16:09
Повідомлення #2


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Паска "Півмісяць"

400 г домашнього сиру
100 г масла
3 яєць
100 г цукру
ванільний цукор
0,5 ст. вершків

Сир, розм'якшене масло, яйця і цукор перемішати до утворення однорідної маси і покласти в рушник під гніт. Коли стече сироватка, додати свіжі вершки і ванілін. Паску викласти на тарілку і надати їй форму півмісяця.

Газета "Кухня" №8 (2005)

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
14 квітня 2009 10:30
Повідомлення #3


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Посипка "Воскресіння"

(варений варіант)

400 г домашнього сиру
50 г масла
0,5 ст. сметани
0,5 ст. цукру
0,5 ст. подрібнених горіхів
4 яєць
5 ст. л. родзинок
трохи ваніліну
сіль - за смаком

Сир протерти і додати сметану, масло, сіль, цукор, добре розмішати. Потім у масу додати сирі яйця, родзинки і знову все ретельно вимішати. Сирну масу викласти в каструлю і, невпинно помішуючи, прогріти до кипіння (але не кип'ятити). Зняти з вогню, остудити, продовжуючи помішувати. Додати в масу горіхи.

Газета "Кухня" №8 (2005)

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
14 квітня 2009 12:02
Повідомлення #4


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Паска шафранна

6 ст. муки
50 г дріжджів
1/4 ст. вершків
400 г масла
1 ст. цукру
15 яєць
1-2 ч. л. шафрану
0,5 ст. ізюму
0,5 ст. горіхів
0,5 ст. цукатів
1 мускатний горіх
10 зерен кардамону

Цієї кількості продуктів повинно вистачити на дві великі паски.
Дріжджі розвести теплими вершками, додати 2 ст. муки і поставити опару. Коли опара буде готова, додати в неї жовтки, розтерті з цукром і маслом, родзинки, шафран, горіхи, цукати, подрібнені прянощі і решту просіяного борошна. Замісити тісто і поставити його на 2 години для бродіння, після чого додати туди збиті на піну яєчні білки, акуратно перемішати і викласти тісто в змащені маслом і посипані борошном і панірувальними сухарями форми, щоб воно займало не більше половини їхнього об'єму. Дати тісту піднятися (повинно заповнити приблизно 3/4 об'єму форм) і випікати при температурі 200-210 градусів близько 45 хвилин. Готові паски посипати цукровою пудрою або заглазурувати і прикрасити мармеладом.

Газета "Кухня" №8 (2005)

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
14 квітня 2009 12:30
Повідомлення #5


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Паска "Знамена"

3 л молока
2 ст. сметани
2 яйця
50 г цукру

Молоко в вогнотривкому посуді поставити в духовку і тушкувати доти, поки воно не стане червоним. У процесі тушкування потрібно постійно опускати утворені пінки вниз. Підготовлене молоко вийняти з духовки, остудити і влити в нього сметану. Перемішати і залишити в теплому місці приблизно на 1 годину, щоб молоко закисло. Як тільки почне утворюватися сироватка, масу перелити в серветку і підвісити в холодному місці, щоб стекла вся сироватка. Потім у масу додати яйця і цукор. Збити на однорідну масу.

Газета "Кухня" №8 (2005)

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
14 квітня 2009 15:14
Повідомлення #6


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Паска "Графська"

Сирна маса:

400 г сметани (30 % жирності)
300 г масла
100 г цукру
50 г родзинок
4 сирих яєць
1 п. ваніліну
2 кг жирного сиру
сіль

Прикраса:

30 г цукрової пудри або 30 г розтопленого шоколаду

Сир покласти на добу під гніт. Масло, сметану і 3 яєць з'єднати і довести до кипіння, безперервно помішуючи. Влити гарячу масу в сир, попередньо двічі протерши через сито. Додати ще яйце, сіль, цукор, ванілін, родзинки. Все ретельно перемішати. Викласти в форму і поставити в холодильник на 2-3 дні.

Газета "Кухня" №8 (2005)

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
15 квітня 2009 00:18
Повідомлення #7


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Паска "Південна"

1,5 кг муки
1 л молока
50 г дріжджів
750 г масла
12 жовтків
100 г рому або коньяку
ванілін
2 ч. л. солі

Половину борошна заварити гарячим молоком, розтерти і, коли тісто вистигне, влити розведені в теплому молоці дріжджі. Після того як тісто підійде, влити розтоплене масло, ром, вимішувати протягом 1 год. Потім тісто розкласти по формах, дати підійти і пекти 1,5 год.

Газета "Кухня" №8 (2005)

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
15 квітня 2009 00:25
Повідомлення #8


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Паска "Горіхова"

1,5 кг борошна
100 г дріжджів
1,5 л теплої води
220 г масла
6 яєць
250 г цукру
100 г родзинок
300 г горіхів
дрібка солі
кориця, гвоздика

Замісити тісто з дріжджів, борошна і 400 мл теплої води. Дати йому піднятися і розвести 800 мл води. Дати підійти ще раз. Додати масло, яйця, корицю, гвоздику, цукрову пудру і місити протягом 1 години, потім сформувати паску, дати їй підійти, змастити яйцем, посипати нарізаними горіхами і цукровою пудрою, прикрасити родзинками і пекти.

Газета "Кухня" №8 (2005)

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
15 квітня 2009 00:34
Повідомлення #9


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Вершкова паска

800 г муки
200 г масла
200 г цукру
1 ст. теплого молока

Вимісити тісто. Потім влити в тісто 0,5 ст. молока, додати 12-16 г дріжджів і дати піднятися тісту, вбити в нього 3 жовтки і 3 білки, додати 2 ст. родзинок без кісточок.
Покласти в форму і випікати до готовності.

Газета "Кухня" №11 (2004)

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
tani
18 квітня 2009 03:49
Повідомлення #10


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:

ПАСКА СВЯТКОВА


Ділюсь рецептом за яким готувала winked

Дріжджі пресовані - 50 гр
Борошно - 500 гр
Сіль - 1 ч. ложка
Цукор - 1/2 склянки
Яйце - 2 шт
Масло (в мене був маргарин) - 100 гр
Молоко - 130 гр
Цедра апельсина або лимона - 1 ст. ложка
Родзинки - 200 гр
Ванилин - на кінчику чайної ложки
Ром або коньяк - 3 ст. ложки


Спосіб приготування

1. Розчинити дріжджі у теплому молоці.
2. Збийте яйця з цукром.
3. Змішайте борошно, сіль, ванілін, цедру, збиті яйця та розчинені у молоці дріжджі.
4. Замісіть тісто. Вкінці замісу додайте м'яке масло (або маргарин) та ретельно вимішуйте тісто доки воно не стане одноріднім.
5. Залийте родзинки 3 ст. ложками рому (або коньяку) та додайте в тісто.
6. Дайте тісту постояти в теплому місці 30 хвилин.
7. Зробіть обминку тіста та залиште ще на 30 хвилин.
8. Змастіть формачки для паски маслом.
9. Поділить тісто та покладіть у формочки таким чином, щоб тістова заготовка займала 1/3 форми по висоті.
10. Поставте формочки з заготовками в тепле місце та дайте постояти 40 хвилин.
11. Випікати перші 20 хвілин при 170, а потім 30-35 хвилин при 150

Ось и все. Готові паски прикрасити.
Перед тим як ставити паски у духовку їх можна змастити яйцем.
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




3 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 3)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 18:56

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 150
Гостей: 129
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100