СКУМБРІЯ ПІД КОПЧЕНУ ( без жидкого диму)
Морожена скумбрія 2 шт
Маринад на 1л. води:
5 ст. ложок солі
2 ст. ложки цукру
3 ст. ложки чорного чаю
Спеції: лаврушка, чорний перець горошком,(духмяний перець за бажанням)
Пригорща лушпиння ріпчастої цибулі. ( можна більше, не помішає)
В мене було пів кіло риби (2 штучки). Маринаду на 1 л води як раз вистарчає, більше рибки - заварити більше маринаду.
Рибу розморозити, почистити, відрізати голову, добре помити. Залити холодною водою на 2 години.
Тим часом заварити маринад: вода, соль, цукор - закипить кидаємо чай, лушпиння цибулі і спеції чуть покипить знімаємо з вогню нехай остигає.
В рецепті мені не уточнили який чай давати, в доме не виявилось листкового, а був гранульований Ліптон я і кинула 3 ст. ложки , Тепер даю тільки такий чай, з листковим не сподобалось, (якось пробувала).
Коли маринад вистигне вимочену рибку заливаємо процідженим маринадом і зверху закриваємо лушпинням цибулі.
Залишаємо рибку маринуватись на 2 доби час від часу перевертаючи рибку (стояла в мене на балконі, в селі в погребі, але думаю можна
і в холодильник поставити).
Коли пройшло 2 доби я витягла рибку з маринаду витерла полотенцем, намастила олією и повісила щоб олія всмокталась, а рештки стекли. Висіла рибка приблизно 5 годин.
Потом зняла, завернула в фольгу і в холодильник, до подачі на стіл, рибка просто улетіла зі столу. Спочатку ніхто і не подумав що я робила її сама до поки не призналась.
Попробуйте без жидкого диму і хімії. Приємного апетиту!