Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Скумбрія під копчену ( без жидкого диму)
Soni
15 листопада 2010 11:33
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 2592
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1893
Реєстрація: 22.10.2010

ICQ:--

Бали: 6901
СКУМБРІЯ ПІД КОПЧЕНУ ( без жидкого диму)
Морожена скумбрія 2 шт
Маринад на 1л. води:
5 ст. ложок солі
2 ст. ложки цукру
3 ст. ложки чорного чаю
Спеції: лаврушка, чорний перець горошком,(духмяний перець за бажанням)
Пригорща лушпиння ріпчастої цибулі. ( можна більше, не помішає)

В мене було пів кіло риби (2 штучки). Маринаду на 1 л води як раз вистарчає, більше рибки - заварити більше маринаду.

Рибу розморозити, почистити, відрізати голову, добре помити. Залити холодною водою на 2 години.
Тим часом заварити маринад: вода, соль, цукор - закипить кидаємо чай, лушпиння цибулі і спеції чуть покипить знімаємо з вогню нехай остигає.
В рецепті мені не уточнили який чай давати, в доме не виявилось листкового, а був гранульований Ліптон я і кинула 3 ст. ложки , Тепер даю тільки такий чай, з листковим не сподобалось, (якось пробувала).

Коли маринад вистигне вимочену рибку заливаємо процідженим маринадом і зверху закриваємо лушпинням цибулі.
Залишаємо рибку маринуватись на 2 доби час від часу перевертаючи рибку (стояла в мене на балконі, в селі в погребі, але думаю можна
і в холодильник поставити).
Коли пройшло 2 доби я витягла рибку з маринаду витерла полотенцем, намастила олією и повісила щоб олія всмокталась, а рештки стекли. Висіла рибка приблизно 5 годин.
Потом зняла, завернула в фольгу і в холодильник, до подачі на стіл, рибка просто улетіла зі столу. Спочатку ніхто і не подумав що я робила її сама до поки не призналась.
Попробуйте без жидкого диму і хімії. Приємного апетиту!
Перейти на початок сторінки
idianka
23 січня 2011 18:21
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Спробувала приготувати Скумбрію під копчену від Soni :smile: Але й смачна вийшла :winked: Дякую за вдалий рецепт ))


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
Galina_Nedomirko_
3 січня 2012 10:59
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1330
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1140
Реєстрація: 12.12.2011

ICQ:--

Бали: 4609
Soni, мене зацікавила ваша рибка і хочу зробити її на свята.Хочу спитати-чи не забагато солі в маринаді? Боюсь, щоб не була сильно солена рибка.
Перейти на початок сторінки
Soni
3 січня 2012 11:04
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 2592
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1893
Реєстрація: 22.10.2010

ICQ:--

Бали: 6901
Цитата: Galina_Nedomirko_
Боюсь, щоб не була сильно солена рибка.

Рибка виходить в міру солена, але якщо ви боїтесь щоб не була задуже , то трошки зменшіть кількість солі, на 3-4 л.
Перейти на початок сторінки
utya
3 січня 2012 11:46
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 310
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 787
Реєстрація: 16.11.2010

ICQ:--

Бали: 2037
Дякую за рецепт... от зараз дома маринується рибка до свят!! Такщо знову будемо смакуваим

Перейти на початок сторінки
kristi_sk
3 січня 2012 12:25
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 393
Реєстрація: 8.07.2011

ICQ:--

Бали: 996
Цитата: Soni
СКУМБРІЯ ПІД КОПЧЕНУ ( без жидкого диму)


маю якраз морожену скумбрію обов"язково спробую,і відзвітую.наразі дякую за рецепт :a0a:
Перейти на початок сторінки
Iruna
3 січня 2012 12:51
Повідомлення #7


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 11
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 26
Реєстрація: 2.01.2010

ICQ:--

Бали: 249
І я буду пробувати ваш рецепт. Завжди запікала скумбрію, але після нарізки вона втрачає свій вигляд, а я люблю щоб все гарно виглядало.
Перейти на початок сторінки
Soni
3 січня 2012 12:53
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 2592
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1893
Реєстрація: 22.10.2010

ICQ:--

Бали: 6901
Дівчатка, дуже рада що Вам підійшов мій рецепт, я також сьогодні поставила маринуватись цю рибку, кожні свята роблю свою, бо знаю що без хімії.
Перейти на початок сторінки
utya
3 січня 2012 13:33
Повідомлення #9


Файна господиня
  • 51

Репутація: 310
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 787
Реєстрація: 16.11.2010

ICQ:--

Бали: 2037
Soni, я вже всіх своїхз замучила тими рибами.. то копчена то печена...

а домашні і далі просять..

На свята хочу ще батьків на скубрію під копчену присадити :laughing:
Перейти на початок сторінки
musya
3 січня 2012 13:52
Повідомлення #10


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1147
Група: Кондитер
Повідомлень: 416
Реєстрація: 5.09.2011

ICQ:--

Бали: 2830
Soni,
Вау!!!!! Обовязково приготую,мої будуть вшоці.Дякую за рецепт!!! :winked:
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




4 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 4)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 20:12

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 132
Гостей: 122
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100