Цитата: bozhena
цікаво почути відгуки про вертель
Я маю таку духовку. Правда їй вже років 10, але вона велика - на всю глибину плити 60 х 60, така, як колись старі радянські були. Хотіла якось поміняти, але зараз всі духовки дуже маленькі всередині, наче іграшкові. Тому я перепросила свою помічницю Teba, тим більше, що ніяких претензій до неї немає, окрім пожовтілого пластику. А курка на вертелі - це коронна страва мого чоловіка. Сама жодного разу в житті не робила, тільки уплітала за дві щоки
. Щойно розпитала: потрібна курка середнього розміру, бо завелика буде погано крутитися, і не пропечеться. Натирається спеціями, хто які любить - у нас це карі, перець, сіль. Курку нанизати на вертель, закріпити спеціальними защипами, вставити вертель. Духовку виставити на режим гриль з верхнім та нижнім нагрівом. Десь за годину маємо смачнющу курку з хрусткою шкіркою.
Правда, останнім часом, ми відмовились від купованої курятини, бо як послухаєш, що в тому м'ясі, то вже й їсти страшно.
До речі, я вже задумуюся над тим, щоб спробувати запекти свинину на вертелі, та все якось руки не доходять. Дякую, що нагадали мені - на Паску запечу шмат свинини
. Запрошую!