Як видавити сік з лимона так, щоб він залишився цілим
Проштрикніть – не панікуйте
Паніка! Гості мають прийти з хвилини на хвилину, і здіймається звична лихоманка «перетворимо дім на виставковий зал за 2 хвилини». Підсвічник стоїть так, щоб закрити пляму від буряка на дамастовій скатертині. Дитячі шкарпетки у корзині для білизни. Декоративні лимони красиво розкладені на різьбленій тарілці. Звичайно, ви забули додати лимонний сік у воду в графинах – але, ні, неможна чіпати прикраси! Порахуйте до десяти і знайдіть голку. Зробіть дірку у лимоні за допомогою циганської голки і вижміть стільки соку, скільки Вам потрібно, дірочка закриється знову, і Ваш лимон залишається цілим. І прикрашайте оселю, як Вам заманеться.
Як перетворити зів’ялий базилік у горщику на свіжий
Мабуть це здається Вам знайомим. Ви щойно купили базилік у горщику і з нетерпінням очікуєте на аромат свіжих трав у кухні протягом кількох тижнів. Але до того, як Ви зможете купити продукти для вашого першого салату з моцарели, базилік вже поникне, і вам не буде з чого радіти. Ось, що треба зробити наступного разу: Зріжте верхні паростки прямо над з’єднанням, де вони починають цвісти. Залиште зелену частину – це маленькі зелені паростки. І чекайте , поки ваш базилік не почне рости з усіх боків – знову і знову.
просто ще колись, я навчилась швидко різати і шинкувати (як то роблять шеф-кухарі) і мені вже просто пішло у звичку все різати)))))) і багато продуктів пішли на смітник.(((
ось я і подумала, що може десь на світі і існують такі темноти, як і я)))
У мене духовка Gorenie -електрична -кращої духовки нетреба, мабуть така як у Ірки-Шкірки-багато рівнів конвекція,дуже гарно печеться безе, бесквіти,гарно гнітить-просто суперова духовка і порівняно не дуже дорога.
Хотіла запитати поради Волошки, як досвідченого професіонала. Вчора пекла торт і вирішила використати для прикрашання рецепт білково-масляного крему. Він мені сподобався на смак, трохи схожий на крем із згущеного молока. Але... Я ним тільки покрила верх торта, а для квіточок прийшлося робити інший... Ні, то не справа в рецепті! То я трохи схалявила (справа була пізно ввечері)... По-перше - білки збила не міксером, а ручною збивалкою. Тому до піків вони в мене не збилися. По-друге - білкову масу по ложці додавала до збитого масла, а не навпаки. І головне! Крем після збивання не тримав форму, тому я поклала його до холодильника на деякий час... І цей час протягнувся аж до обіду! Коли я сьогодні вибрала його - крем застиг на камінь! І для прикрашання торта вже не був придатний! Тому я зробила новий крем - звичайний масляний із цукровою пудрою. Волошечко, скажи, будь-ласка, ти використовуєш цей крем відразу після збивання, чи тримаєш на холоді?? Могла б спитати про це у приватному повідомленні, але думаю, іншим дівчатам також буде цікаво!
Яруська, на всі свої помилки ти вказала сама))) весь прикол там в тому, що ти збиваєш білки і поступово додаєш масло - тільки така послідовність)))) Це стосується усіх збитих білків, завжди!! (крім бісквіту))))) Прикрашаю одразу після збивання. Я готую крем для прикрашання тоді, коли торт у мене вже повністю готовий))) Якщо масло не кондиційне, і береться крупинками, потрібно трохи охолодити і потім знову збити. Я думаю, якби ти витримала камінне масло при кімнатній температурі, а потім гарно збила - то воно прийшло б у нормальну форму)))) Сподіваюсь моя порада стане у пригоді)))
Волошечко! Ще раз щиро дякую тобі - і за чудовий рецепт, і за відповідь! Наступного разу зроблю все за технологією, бо крем мені дуже сподобався! Рекомендую спробувати всім! І ще скажи, будь добра - ти його й для перемащування теж використовуєш, чи лише для прикрашання?
Цитата: Volo-shka
Я думаю, якби ти витримала камінне масло при кімнатній температурі, а потім гарно збила - то воно прийшло б у нормальну форму))))
А він у мене не пропав! Ми його гарненько з'їли - з маківничком!
І ще скажи, будь добра - ти його й для перемащування теж використовуєш, чи лише для прикрашання?
Яруська, дякую))) Крем використовую і для перемащування також. Тільки він для мене трохи важкуватий, бо масла забагато)))), тому обов"язково додаю фрукти(персики, малину, суницю, абрикоси, ананаси) або ж роблю желейну прослойку - також смачно)) На корж викладаєш тоненько крем, робиш маленький бортик із крему, заливаєш туди желе охолоджене, охолоджуєш повністю, і зверху знову тоненько крем, і знову корж - дуже смачно із звичайним бісквітом і ягідним желе (я робила із малиною)))))