"Баклажани квашені." 2кг баклажанів
2літри води
4 стол.ложки солі
Баклажани порізати на однакові кружечки.Сіль розчинити у воді,і варити у ній баклажани(порціями)приблизно 10 хвилин.Вибирати шумівкою.Дати охолонути.Тим часом приготувати заправку.
Заправка. 2 стопки уксусу
1,5 стопки олії
0,5 ст.л.солі
1 головка часнику
1ст.л.цукру
3 вел.цибулини
10-15 ст.ложок кип"яченої води
петрушка
Приготування:Часник роздавити через часникодавку(я брала більше,бо у мене люблять з часником,десь3-4 головки середніх розмірів),цибулю порізати напівкільцями,петрушку дрібненько порізати.Всі складові заправки,окрім цибулі,змішати.
У каструльку(чи якусь інщу тару)викладати шарами:баклажани 2 шара,цибуля,полляти трошки заправкою,знову 2 шари баклажанів,цибуля,трошки заправки,і так далі,поки не закінчаться баклажани.Решту заправки гарненько вилляти зверху,і в холодильник(чи в інше холодне місце).Через 6-7 днів можна вживати.Тримати в холодильнику.
Цього року робила три рази по дві порції,оце встигла сфотографувати лише з третього разу.
Вибачайте,що так запізно,та може комусь пригодиться наступного року.