Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Баклажани, заготовляємо на зиму
gutka
13 січня 2011 20:36
Повідомлення #11


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Цитата: Натонька
Салат з баклажанів "10"

так як ми з Олюсею майже земляки то салат "10" я також роблю, але цього року через свою роботу (начальниця віддавала доньку заміж, після чого їздила ще й до Трускавця на курорт), не встигла закупити всі необхідні продукти (а я дуже велике значення надаю якості) й дуже шкодую бо салат дійсно смачний, але так як завжди у кожної господині він інший хоча рецепти переписуємо одна в одної. Тож я продукти для цього салату ріжу грубими брусками і нічого не запікаю у духовці, в сезон консервування маю надію що покажу і поділюся ще своєю "10"
Перейти на початок сторінки
lana
13 січня 2011 23:17
Повідомлення #12


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Натонька,
дякую за добрий відгук. Дуже приємно. що сподобалося.
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
13 січня 2011 23:21
Повідомлення #13


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
lana, дуже сподобалось! Тільки легше було той перець в банку запхати, ніж тепер витягнути lol І гостям сподобалось теж, хоть тепер і не дуже закрутки в гостях їдять...

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
lingrod
10 серпня 2011 00:17
Повідомлення #14


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Цього року робила дві нові закрутки з баклажанів. От завжди так - все хочеться спробувати щось інше зробити, щоб сім"я їла із задоволенням.

Баклажани по-грецьки



3 літри томатного соку (або перекручених томатів) - закип"ятити
В киплячий сік додати 2 столові ложки солі,
1 склянку цукру (я давала 5 ст.ложок),
пів-склянки оцту,
склянку олії, - перемішати.
Далі додати3 кг баклажанів, нарізаних на кружечки по 1 см товщиною,
1 кг солодкого болгарського перцю -скибочками. Я ще додавала 4 штучки перцю гіркого, також порізаного і без насіння.
Кип"ятити 20 хвилин.
За той час підготувати 1 склянку часника і наприкинці вичавити її в каструлю. Дати закипіти і розлити в стерилізовані банки, закрутити.

Виходить близько 6 літрів.



Рецепт взятий з форуму Good-cook, вдячна за смачний рецепт.
Перейти на початок сторінки
lingrod
10 серпня 2011 00:35
Повідомлення #15


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
СОТЕ з баклажанів , без оцту!

рецепт із форуму сайту Good-cook

2 кг баклажанів,(я давала десь 3 кг)
1 кг помідор,
400 гр цибулі,( в мене - 1 кг)
4-6 шт морквин,
4-6 шт болгарського перцю,
1 склянку олії,
0,5 склянки цукру,
2 ст.ложки солі,(1 столову ложку солі замінила на приправу Vegeta)
3-4 зубка часнику,(в мене -пів-склянки)
пучок петрушки (я додала і петрушку і селеру)
лавровий лист
(також додала десь 5 шт гіркого перцю, але без насіння).

Баклажани -кубіками, цибулю -намілко, помідори-дольками, перець -скибочками, моркву -потерти, зеленину - намілко посікти.

В каструлю скласти помідори і перець,засипати їх сіллю і цукром , почекати поки пустять сік.
Далі налити туди ж олію, скласти всі решта компонентів поставити на вогонь, тушкувати 40 хв, помішуючи. Часник додається за 2-3 хвилини до готовності. Закрутити в банки.
В мене вийшло з цієї порції 4 літрові банки.

Фото додам пізніше - бо вийшло дуже неякісне.
Перейти на початок сторінки
Пушинка
Готувати може кожен!
30 серпня 2011 23:18
Повідомлення #16


Файна господиня
  • 51

Репутація: 455
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 903
Реєстрація: 31.01.2011

ICQ:--

Бали: 1873
Баклажанна ікра

Перейти на початок сторінки
Yatsan
11 вересня 2011 11:19
Повідомлення #17


Молода господинька
  • 34

Репутація: 248
Група: Кондитер
Повідомлень: 212
Реєстрація: 17.04.2011

ICQ:--

Бали: 884
Хочу поділитися рецептом " Квасоля з баклажанами"
Перейти на початок сторінки
lingrod
24 вересня 2011 21:58
Повідомлення #18


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Ще одна заготовка з баклажанів, подбна до Катіної-gutka Гострі баклажани, але все ж таки інша.

Баклажани Вогник



5 кг баклажан
10 шт гіркого перцю чілі
10 шт солодкого болгарського перцю
1 стакан чищеного часнику
0,5 л олії
100 грамів 9% оцту.

Баклажани порізати на довгасті брусочки, закип"ятити воду, підсолити її, влити оцет і в ту киплячу воду занурити порізані баклажани , довести знов до кипіння і 5 хвилин поварити. Відцідити і охолодити.
Тим часом почистити гіркий і солодкий перець і разом з часником пропустити через м"ясорубку. Нагріти олію майже до кипіння, в гарячу олію вкинути гостру суміш, перемішати. Далі з"єднати з баклажанами і дати їм спокій на сутку в холоді. Зберігати в холодильнику.
Потім можна їсти - смачна, не гостра закуска до картоплі, або на бутерброд.
В рецепті не пропонується стерилізувати, або варити цю суміш, тому я зробила з 3 кг баклажанів, решту складників залишила без змін. Вийшло щось близько 5 літрів. Розійшлося за тиждень. :smile: Сьогодні робила наступну партію.



Рецепт з форуму fact.md
Перейти на початок сторінки
gutka
9 жовтня 2011 00:02
Повідомлення #19


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Салат "десятка" (хочу поділитись своїм рецептом)




Для початку потрібно помити, почистити овочі:

за рецептом все по десять штук -
баклажани (я купила 1 кг (5шт))
морква (так як дуже велика порізала три морквини)
цибуля (також була великого розміру, тож вистачило й 4 шт)
солодкий перець
помідори
часник

Потрібна велика каструля, в ній приготувати маринад:
2 скл. води
1 скл. олії
3 ст.ложки солі
1 скл.цукру
0,5 скл оцту 9%
5 горошин духмяного перцю
10 горошин чорного
нехай кипить 10 хв.

Тим часом ріжемо брусочками овочі і кидаємо почергово в маринад з перервою по 10 хвилин, цього часу вистачить аби порізати овочі:

морква, цибуля, часник цілими зубками, перець, баклажани, помідори

в кінці додати ще 50 грам оцту, розкласти в баночки і стерелізувати 15 хв.

Перейти на початок сторінки
oxanaox
14 жовтня 2011 10:01
Повідомлення #20


Молода господинька
  • 34

Репутація: 48
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 105
Реєстрація: 14.03.2011

ICQ:--

Бали: 259
А вмене такий БАКЛАЖАНИ"Огоньок"
5 кг - баклажанів(можна також кабачки так робити
3 шт - гіркого перцю
5 шт - солодкого перцю
3 головки часнику
1 ст - води
1 ст - оцету
2 ст - цукру
1 ст.лож. - солі
баклажани порізати кружечками,посолити і лишити на 2 год.,тоді промити кипятком,обсмажити в олії.Решту перепустити через мясорубку. зварити сироп.Всезмішати , розкласти в банки та стерезізувати 15 хв.
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 15:49

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 122
Гостей: 104
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100