так як ми з Олюсею майже земляки то салат "10" я також роблю, але цього року через свою роботу (начальниця віддавала доньку заміж, після чого їздила ще й до Трускавця на курорт), не встигла закупити всі необхідні продукти (а я дуже велике значення надаю якості) й дуже шкодую бо салат дійсно смачний, але так як завжди у кожної господині він інший хоча рецепти переписуємо одна в одної. Тож я продукти для цього салату ріжу грубими брусками і нічого не запікаю у духовці, в сезон консервування маю надію що покажу і поділюся ще своєю "10"
lana, дуже сподобалось! Тільки легше було той перець в банку запхати, ніж тепер витягнути І гостям сподобалось теж, хоть тепер і не дуже закрутки в гостях їдять...
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Цього року робила дві нові закрутки з баклажанів. От завжди так - все хочеться спробувати щось інше зробити, щоб сім"я їла із задоволенням.
Баклажани по-грецьки
3 літри томатного соку (або перекручених томатів) - закип"ятити В киплячий сік додати 2 столові ложки солі, 1 склянку цукру (я давала 5 ст.ложок), пів-склянки оцту, склянку олії, - перемішати. Далі додати3 кг баклажанів, нарізаних на кружечки по 1 см товщиною, 1 кг солодкого болгарського перцю -скибочками. Я ще додавала 4 штучки перцю гіркого, також порізаного і без насіння. Кип"ятити 20 хвилин. За той час підготувати 1 склянку часника і наприкинці вичавити її в каструлю. Дати закипіти і розлити в стерилізовані банки, закрутити.
Виходить близько 6 літрів.
Рецепт взятий з форуму Good-cook, вдячна за смачний рецепт.
В каструлю скласти помідори і перець,засипати їх сіллю і цукром , почекати поки пустять сік. Далі налити туди ж олію, скласти всі решта компонентів поставити на вогонь, тушкувати 40 хв, помішуючи. Часник додається за 2-3 хвилини до готовності. Закрутити в банки. В мене вийшло з цієї порції 4 літрові банки.
Баклажани порізати на довгасті брусочки, закип"ятити воду, підсолити її, влити оцет і в ту киплячу воду занурити порізані баклажани , довести знов до кипіння і 5 хвилин поварити. Відцідити і охолодити. Тим часом почистити гіркий і солодкий перець і разом з часником пропустити через м"ясорубку. Нагріти олію майже до кипіння, в гарячу олію вкинути гостру суміш, перемішати. Далі з"єднати з баклажанами і дати їм спокій на сутку в холоді. Зберігати в холодильнику. Потім можна їсти - смачна, не гостра закуска до картоплі, або на бутерброд. В рецепті не пропонується стерилізувати, або варити цю суміш, тому я зробила з 3 кг баклажанів, решту складників залишила без змін. Вийшло щось близько 5 літрів. Розійшлося за тиждень. Сьогодні робила наступну партію.
за рецептом все по десять штук - баклажани (я купила 1 кг (5шт)) морква (так як дуже велика порізала три морквини) цибуля (також була великого розміру, тож вистачило й 4 шт) солодкий перець помідори часник
Потрібна велика каструля, в ній приготувати маринад: 2 скл. води 1 скл. олії 3 ст.ложки солі 1 скл.цукру 0,5 скл оцту 9% 5 горошин духмяного перцю 10 горошин чорного нехай кипить 10 хв.
Тим часом ріжемо брусочками овочі і кидаємо почергово в маринад з перервою по 10 хвилин, цього часу вистачить аби порізати овочі:
морква, цибуля, часник цілими зубками, перець, баклажани, помідори в кінці додати ще 50 грам оцту, розкласти в баночки і стерелізувати 15 хв.
А вмене такий БАКЛАЖАНИ"Огоньок" 5 кг - баклажанів(можна також кабачки так робити 3 шт - гіркого перцю 5 шт - солодкого перцю 3 головки часнику 1 ст - води 1 ст - оцету 2 ст - цукру 1 ст.лож. - солі баклажани порізати кружечками,посолити і лишити на 2 год.,тоді промити кипятком,обсмажити в олії.Решту перепустити через мясорубку. зварити сироп.Всезмішати , розкласти в банки та стерезізувати 15 хв.