Найпростіший спосіб--промити, просушити, заморозити.
Пюре з щавлю
Листки бланширувати 4-5 хв. в окропі, протерти. Розкласти в стерилізовані банки. Стерилізувати 1 год. Закатати металевими кришками.
Швидка заготовка для щавлевої зупки
Щавель порізати середніми смужками, вкласти в стерилізовані банки. Залити крутим окропом, закатати стерильними кришками. Перевернути і укутати до вистигання.
Мені найбільше сподобався такий варіант:
Щавель у своєму соці
Щавель порізати середніми смужками, туго вкласти в стерилізовані півлітрові банки. Помістити їх на водяну баню. Щавель буде уварюватися, докладати в банку ще, коли вже повна банка, ще прогріти 10 хв.
Закрити стерильними кришками, закатати.
Ось з такого щавлю буду взимку готувати начинку для пиріжків.
Спеціально готувала для цього.