А в мене є дуже гарний рецепт зберігання гострого перцю на зиму:
перець помити,добре висушити від води;
прізати кружечками(товщина 0.5-1 см) разом з насінинами;
поскладати в банку і залити олією(я заливаю оливковою,а можна і соняшниковою)
банку з приготованою сумішшю відправити в холодильник,десь через місяць,коли перець добре втягне олію,його з холодильника можна витягнути і зберігати при кімнатній температурі.
увага-перець має бути добре просушиним від води,ніж,яким його нарізати-також,бо при попаданні зайвої вологи перець може забродити.При подальшому користуванні,ложку,якою,набиратимете рідину,також добре витирати від вологи!!!
Олія стає гострою,дуже смачно додавати до супів,не обовязково з перцем,вона ітак добряче пече:2 ст.ложки на кастрюлю супа і він такий УХ!!!