Дівоньки ПОМОЖІТЬ!!!,срочно треба рецепт мастики желатинової.Хтось з дівчат десь робив торт ювілейний і на ньому були лілії,казали шо якась нова желатинова мастика,що гарно форму тримала,не можу згадати у кого то.Відзовіться чия мастика!!!)))))))))))))))))
шоб потім зимою з банки викинути на пательню з цибулею та засмажити
Дуже смачні виходять, коли відварити хвилин 40, промити, підсмажити у великій кількості смальцю або навпіл- смалець+олія,(обережно- бо пострілюють), посолити за смаком, додати лаврушку.Гарячими ( обережно!) перекласти у вижарені банки,натоптуючи, щоб зверху покривав десь на палець смалець, закатати. Взимку підсмажити злегка цибулинку(масла по мінімуму!), додати гриби зі смальцем, (власне, просто розігріти!), перчик молотий. Дуже смачно!
А мариновані роблю так:
Відварюю хвилин 40, промиваю, окремо готую маринад: у киплячу воду додаю духм"яний перець, лаврове листя, гвоздику, солі і оцту стільки, шоб був кисло- солонуватий, висипаю гриби, варю 20 хвилин ( куштую : якщо солі чи оцту мало- додаю ще). Перекладаю в стерильні банки, щоб покривав маринад, заливаю олією, щоб утворилася суцільна плівка, закриваю капроновою кришкою або європейською. Зберігаю в погрібі або в холодильнику
lana, гарний рецепт, не знала шо там треба багато смальцю.. на другий рік сама вже робити буду. Свекруха поки робила так, шо давала на банку ложку олії і ложку смальцю хіба... поки стоять, не стріляють, не знаю як там далі буде
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Я мала на увазі, стріляють, коли смажаться. Ми тільки побралися з чоловіком (27 років тому), через тиждень поїхали на гриби, набрали опеньок відер 12, а що з ними робити? Роздавали і сусідам, і родичам, і в той же день поїхали до свекрухи та й прихопили відра 4. А свекруха тільки зробила ремонт. Говорить, навіщо стільки, що з ними робити? Я ж , "розумна" ( бо бачила, як то робить мама) порадила закрити смаженими. Звечора гриби відварили, а вранці свекрусі на роботу. Я ж знову з пропозицією: сама закрию. Розігріла 4 великі сковорідки і висипала на них відварені гриби. То як почало стріляти!!! Всі гриби прилипли до стелі!!! (Уявляєте, тільки-но зроблений ремонт!!! ). Гриби- то сапкою зішкребли. Ми поїхали додому, не діждавшись свекрухи з роботи, і я з місяць до неї не їздила з сорому, доки вона не передала, щоб приїздили , вона ремонт переробила.