Славочка,
Цитата: Славочка
1)якщо додати житнє борошно, то не більше 2 скл.
є різні теорії на рахунок цього, але для себе я вивела таке: із загальної кількості борошна 100%: житнього можна додати в межах 20%, можна ще півстакана пшеничного борошна замінити різними добавками(наприклад, горіхи різні, висівки,тощо), а решта 70% має бути пшеничним білим борошном.
Якщо хочемо гречаний хлібчик, то гречаного борошна можна дати не більше 10% від загальної кількості борошна.
Міняючи співвідношення борошна - отримаємо безліч варіантів і вразимо асортиментом всіх присутніх!
Цитата: Славочка
2)щоб був такий коричневий м'якуш, треба солод додавати?
Так, обов"язково. Тільки з житньої муки не буде гарний темний колір. Солод можна запарити кип"ятком, а можна і сухий порошок дати в тісто.
Перший варіант вважається правильним, класичним, тобто солод доводять до рідкого стану.
Цитата: Славочка
В магазині "Домашня пекарня" порадили ще клейковину додавати, якщо більше житнього борошна (1:1 з пшеничним).
От якщо мені завтра повезе, і Олесічка відведе нас до цього магазину, і там буде в наявності ця клейковина, то обов"язково спробую з нею пекти хліб, бо в нас такого дива ще нема в магазинах.