Коко Шанель,
Цитата: Коко Шанель
Закваска з простої муки чи з високим білковим індексом ?
Нема в нас такої - з високим білковим індексом. З простої, звичайно ж.
Я якось давно ще вирощувала закваску по керівництвах з інтернету різних.
Користувала її як і годиться, а тепер просто лишаю собі від тіста хлібного кусочок і на ньому замішую наступне тісто.
Справа в тому, що я печу хлібчик щодня - отак от у нас його їдять!
Звичайно, кожний день хліб має бути різним, так от , тої закваски і не почуєш на смак, не такі в нас сильні гурмани.
Одним словом, якшо сьогодні в мене хліб на житній заквасці (і з житньою мукою), то завтра на цій заквасці не получиться чисто білий. Треба буде робити якийсь перехідний - сірий, наприклад (борошно біле, а закваска -житня), потім вже вийде білий.
Чи я зрозуміло написала?