Смачні пікантні огірки
всі великі огірки закриваю на зиму по-рецепту який дістала від подруги моєї старшої сестри Касі, що мешкає на березі Балтійського моря у Польші
Смакує нам всім, огірочки на смак солодко-гострі
використовую маленькі баночки (після соусів, майонезів)
2,5 кг великих огірків порізати кружочками і посолити - 5 ст.л. солі, залишити на ніч
воду, що утворилась вранці злити, додати 4 ст. л. меленого червоного гострого перцю
окремо закип"ятити 1 кг цукру з 1,5 скл. 9% оцту, нехай охолоне
огірочки розкласти по стерелізованих баночках (>0,5л) зверху нарізати по зубчику часнику
сироп змішати з розсолом додати 8 ст.л. олії (нерафінованої)
маринадом залити огірочки стерилізувати 5-6 хв.
якщо маринад залишиться сміло нарізайте ще баночку огірочків заливайте маринадом та стерилізуйте
Смачного :)