Христя, я ставлю пташине молоко на пташине молоко))) Робила тра поверхи минулого року.. тобі я якась більш ризиковіша була, чи шо... Робила і знала шо все буде гуд А тепер думаю мільйон разів)) То від того шо в мене мало замовлень і я розслабилась))
І не в тему: В мене хлопи за вікном висять два В мене колись був в дитинстві страх, шо я побачу когось, шо дивиться мені в вікно А тепер висять оно... аж два А я сама в хаті))) До речі, в мене третій поверх))
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
А найбільше боюся вирівнювання і шоб він не просів.Як то зробити???? Може,ще порадите,як краще
То саме , вирівнювання боюсь , буду пробувати ганашем і трохи грубшу мастику дам, а то остатньо щось затонко розкачую - на маквіні чуть не розійшлось., то "вже я точно закалдована якась".Читала , що ставлять тяжкий знизу , потім легший , потім ще легший - для впевненості .Я можу тільки "лялякати" , бо в мене весільний теж перший буде... Та жара мене хвилює найбільше,
Цитата: Натонька
і я розслабилась
, і таке буває.Я шоколадного торта не пекла давно- зараз замовлення, щось ледво роблю , якийсь вже солодкий понароблювала- розстроілась , вже без особо настрою буду якось доробляти... Ото я теж розслабилась, а не тре...
Я теж маю замовлення на осінь на весільний 4 яруси, а трясуся вже зараз)))))) Так от подивилася як наші дівчата роблять, поблукала по нету, читала форуми - дійшла висновку, що кожен ярус має бути легшим . собі так розподілила - нижній - шоколадні коржі(вони більш плотні за структурою), потім - медовик(він легший, але теж плотненький), зверху - Гавайський, а останнійй - бісквіт з суфле. А яруси буду укріпляти шпажками(для надійності) і айсингом. Може що не так, то дівчатка підкажуть)))
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
А найбільше боюся вирівнювання і шоб він не просів.
Вставлю свої 5 копійок: я десь читала,щоб торт не просів під вагою верхніх ярусів,треба поставити на нього груз приблизно такої ваги,як важать верхні яруси,на кілька годин,можна на ніч,а вже потім вирівнювати і покривати мастикою.Я свої багатоповерхові торти так і робила,шпажок не пхала, і так все трималося,ну і звичайно на низ треба якийсь щільний,важчий торт,типу "Поля Робсона",а що вище,то легший,бісквіт на самий верх.
Христя,не знаю чи буде слушною моя думка,але все ж висловлюсь.Особисто я ще весільного не робила,але колись мала брати заказ і то також було літом,довго думала шо би то таке придумати,щоб було легко і виглядало оригінально і тоді мені на очі натрапили такі торти
Я й зараз мрію про те,щоб коли-небудь спробувати зробити щось подібне і при першій можливості пробувала б їх в першу чергу.А шо,прикольно,не треба заморочуватись з тими поверхами...і присутня нотка гумору.Але то тільки моя думка,можливо є такі люди шо і не правильно б зрозуміли такий варіант,як для весільного подарунку.Не знаю тобі вирішувати...і бажаю удачі.
А найбільше боюся вирівнювання і шоб він не просів.Як то зробити????
Христя, колись на поварах я вичитала, шо щоб торт не присів, його ставлять під такий прес. Нижній поверх (ще без мастіки, просто перемащені коржі) обертають догори ногами - так, щоб низ став верхом, а верх низом; на нього ставлять дошку, але таку, щоб повністю накрила торт. Тоді ставлять другий поверх, (по центру) так само перевернутий з ніг на голову і т,д. Таким чином кожен поверх витримує вагу верхніх поверхів + власну. І витримувати так сутку. Опісля обернути кожен поверх з голови на ноги і тоді вирівнювати боки та накривати мастікою. Торт після цього не просяде . Не витримає, хіба би го поставили під сонце .
Не бійся, все в тебе получиться. Мій перший весільний теж "з історією" . Мій знайомий привіз в середу ввечері до мене молодих, а на суботу мав бути вже торт. Я тоді навіть толком вирівнювати не вміла, тай пекла тільки рідним і знайомим (і як не в подарок, так задурно- брала лиш за продукти) А тут весільний торт і то зовсім чужим людям! Я як совісна їх відмовляла, казала, що спорчу їм своїм тортом свято...Непомогло, корочше, молода в мене повірила більше ніж я сама ( і то після такої моєї антиреклами). Але дякувати Богу, торт вдався і вистояв майже цілу сутку на теплі. То ніц, що дві ночі не поспала, зато який досвід...