Пляцок "Канадський"
Тісто:5 жовтків
200 г цукру
1 ст.л.амонію
0,5 скл.сметани
600 г борошна
300 г маргарину
Жовтки збити з цукром,додати амоній погашений в сметані,борошно перетерти з маргарином.Все вимісити в однорідну масу(я це роблю в комбайні).Тісто не густе,не рідке,поділити на 3 частини.
Одну частину пекти чисту.
Другу частину змастити повидлом(я посипала вишнями),зверху викласти 5 білків збитих з 0,5 скл.цукру+2 ст.л.какао+1 скл.горіхів порізаних.
Третю частину теж змастити повидлом(вишнями),зверху викласти 4 білки збитих з 0,5 скл.цукру+1 скл. горіхів порізаних.
Спечені коржі охолодити,перекласти кремом.
Крем 1:4 жовтки перетерти з 1 скл.цукру,додати 0,5 скл.міцної кави,варити на маленькому вогні.Охолодити і збити з 400 г м'якого масла.
Крем 2:0.5 л згущеного молока "Іриска" збити з 400 г м'якого масла.
Рецепт від пані Стефи - весільної кухарки
Смачного!