ТОРТ ШКАТУЛКАДівчата строго не судіть, це мої перші спроби. Дякую!!!
Склад.
для бісквітного коржа
яйця - 8 шт,
цукор - 2 стакана (~360 г),
мука - 2 стакана (~200 г)
сироп для пропитки коржів
цукор - 130 г,
вода - 120 мл,
коньяк - 1 столова ложка
для крему
масло - 400 г,
згущене молоко - 1 банка
шоколад - 70-100 г,
грецькі горіхи - 50-70 г,
різнокольорова кокосова стружка,
банани - 2-3 шт
ПриготуванняПриготувати бісквіт і витримати його після випікання не менше 8-12 годин.
У бісквіта зрізати кришку, товщиною ~2 см. Кришку відкласти в сторону.
Із нижньої частини коржа акуратно видалити м"якоть, залишаючи дно і стінки, товщиною ~1-1,5 см.
Приготувати коньячний сироп:
В кастрюлю налити воду, насипати цукор, перемішати, довести до кипіння на сильному вогні і зняти піну.
Сироп зняти з вогню і охолодити до температури ~36-37°C.
В остивший сироп влити коньяк і перемішати.
Приготувати крем зі згущонкою:
Розм"ягшене масло збити до пишності.
Потім по столовій ложці ввести в масло згущонку і збити до пишної однорідної маси.
Пропитати бісквітну "коробочку" и "кришку" коньячним сиропом і помастити кремом.
Бісквітну м"якоть пом"яти руками (якщо бісквітної м"якоті получиться недостатньо, потрібно добавити до бісквіту терте на терці пісочне печеня).
Грецькі горіхи порізати на кусочки.
З"єднати бісквітну м"якоть з подрібленими горіхами, добавити сироп, частину крему і добре перемішати руками.
Із бізквітної маси сформувати шаріки середнього разміру.
Шоколад натерти на крупній терці.
В різні тарілки насипати різнокольорову кокосову стружку.
Обваляти бісквітні шаріки в тертому шоколаді і в кокосовій стружці.
1-2 банана очистити, нарізати кружками, збризнути соком лимона, щоб не потемніли, і виложити на дно бісквітного коржа.
Виложити в "коробочку" бісквітні шарики, а проміжутки заповнити кусочками грецьких горіхів, кубиками бананів, рубленим шоколадом (заповняти проміжки потрібно плотно, щоб при нарізці торта не було пустот).
* Для заповнення "коробочки" не обав"язково робити шаріки. Можна бісквітну масу з"єднати з сиропом, частиною крема, тертим печеням, рубленим шоколадом і горіхами, кусочками бананів - все добре перемішати, викласти масу в форму і розрівняти.
Боки торта обмастити частиною крему і обсипати тертим шоколадом з рубленими горіхами.
"Кришку" торта обмазати кремом, прикрасити
Торт накрити кришкою, поставити в холодильник і дати настоятися.