Ідея торта з інтернета. Пекла на замовлення на ювілей 30 років.
Рецепт торта
"кофейний"Для крему:
2 яйця
350 мл молока
4 ст.л. крохмалу
1/2 ст. цукру
1 ст. міцної кави
1 ст. л. кофейного лікера
2 ст.л. какао-порошка
2 пакетика желатина (по 15 г)
3 ст. вершків
Для початку готовимо заварний крем.
Для цього змішаем крохмал з 1/4 ст. цукру і вб"ємо туди яйця, ростирати, до того часу, поки не залишиться комочків. ті 1/4 ст. цукру що залишилися висипаєм в кастрюльку з молоком і доводим до кипіння. Тонкою струйкою, помішуючи яїчно-крохмальну масу, виллємо в неї горяче молоко, потім переллєм все назад в кастрюльку і проваримо на маленькому вогні декілька хвилин до загустіння (до кипіння не доводити). Зняти крем з вогню, переложити в посуду, накрити пльонкою (торкаючись поверхні, щоб не утворилась корочка) и повністю охолодити. Потім збити масу міксером до гладкості, добавити лікер, какао і влити каву з роствореним у ньому желатином. Перемішати і добавити вершки, збиті до мягких піків.
Тепер перекладаєм торт.
Накриєм плівкою харчовою і відправим в холодильник застивати.На мій торт я робила 1,5 порції крему на 1 літр вершків.
Смакуйте на здоров"я!