Торт "Трюфельно-Новорічний" від Мішель
Для бісквітних коржів:
6жовтків, 5 білків, 2/3ст цукру, 0,5ч.л лимонної кислоти, 2ст.л. гарячої води, 2 ст.л. какао, 5.ст.л муки + 1ч.л. порошку до печива, 2ст.л. крохмалу.
Для сиропу: 3ст.л.води, 2ст.л. цукру, 1ст.л. коньяку.
Для крему: 150г гіркого шоколаду, 2ст вершків.
Розігріти духовку до 190 градусів. Намалювати на пергаменті 8 кругів, діаметром 20см (у мене вийшло на 26см 8 коржів). Збити білки з 1\3 ст цукру до стійкої піни. Жовтки змішати з рештою цукру, збивати, поки маса не посвітлішає. Продовжуючи збивати, добавити какао, розведене в воді ( у мене пішло 4ст.л. води). Муку просіяти з крохмалем і розпушувачем і вмішати в жовткову масу. Добавити білки в три прийоми.
Виложити тісто на середину пергаментних кругів і розрівняти лопаткою. Випікати 5-8хв. Дати остигнути і відділити від паперу ( я замітила, що краще відстає від теплих).
Сироп: довести до кипіння воду з цукром, зняти з вогню і добавити коньяк.
Крем:Його ліпше готувати за день до збірки коржів ( я готувала в той самий день). Довести вершки майже до кипіння і залити ними поламаний шоколад. Охолодити в холодильнику декілька годин (ще краще цілу ніч). Збити крем, він має бути, як збиті білки.
Збірка: зволожити кожний корж сиропом, перекласти кремом.
Зверху я залила розтопленим чорним шоколадом з маслом. Мають бути ще цукерки-трюфелі, я сачканула і поставила Королівський шарм.
Примітка: рецепт уже з моїми змінами.