Торт "Лимонно-вершковий" від Mishel з Kukinga
Бісквіт:
6 яєць
2 / 3 ст. цукру
1 ч.л. ваніліну
2 / 3 ст. борошна
1 / 4 ст. крохмалю
100 г шоколаду
Лимонний мус:
2 яйця
4 ст.л. цукру
4 ст.л. крохмалю
350 мл молока
1 ст.л. лмонной цедри
1 / 4 ст. лимонного соку
2,5 ч.л. желатину
500 мл вершків
Лимонний курд:
1 / 2 ст. лимонного соку
1 ст.л. лимонної цедри
2 / 3 ст. цукру
3 яйця
Технологія виробництва.
Розігріти духовку до 170С. Застелити деко пергаментним папером (розмір мого 51X35 см).
Білки збити з винним каменем на невеликій швидкості до утворення піни, поступово додаючи половину норми цукру. Збільшити швидкість, і збивати до стійких піків. Жовтки збити з цукром, що залишилися до отримання світло-жовтої, майже білої маси, додати ванілін. Борошно і крохмаль просіяти в жовтки, додати 1 / 3 частину збитих білків і акуратно перемішати. Ввести, що залишилися, білки, так само перемішуючи обертальними рухами. Викладаємо тісто на підготовлений лист, намагаючись надати, як можна більш рівну поверхню. Випікати 10-15 хв, перевіряючи на готовність сірником.
Лимонний мус.
Змішати крохмаль з цукром і вбити туди яйця, розтираючи, до тих пір, поки не залишиться грудочок. Молоко доводимо до кипіння. Тонкою цівкою, помішуючи яєчно-крохмальну масу, влити в неї гаряче молоко, потім перелити все назад в каструльку і проварити на повільному вогні кілька хвилин до загустіння (до кипіння не доводити). Зняти крем з вогню, перекласти в посуд, накрити плівкою (торкаючись поверхні, щоб не утворювалася корочка) і повністю охолодити. Розчинити желатин в холодному лимонному соку і залишити набухати 1 хв. Потім трохи нагріти лише до повного розчинення желатину. Збити міксером остиглий заварний крем і, продовжуючи збивати, влити сік з желатином. Окремо збити вершки і з'єднати з рештою маси в 3 прийоми.
Лимонний курд.
Доведемо до кипіння лимонний сік, цедру та цукор. Зіб'єм злегка яйця і тонкою цівкою влиєм гарячий лимонний сік. Повертаємо все це на маленький вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Варимо ще хвилин 5 (постійно помішуючи) до загустіння і потім переливаємо в чистий посуд, накриваємо плівкою (плівка повинна торкатися поверхні крему, щоб не утворювалася корочка) і Остуджуємо.
Сборка.
Охолоджений бісквіт розрізати на 3 прямокутника і покрити один з них шаром розтопленого шоколаду. дати шоколаду застигнути, перевернути "шоколадної" стороною вниз і нанести перший шар лимонного мусу (1 / 3 від всієї кількості). Розрівняти, накрити наступним шаром бісквіта. Промазати половиною лимонного курда і знову шаром мусу. Накрити останнім бісквітом, що залишилися мусом і помістити в морозилку, як мінімум на 1 годину для застигання. Через цей час покрити поверхню залишилися курдів і знову заморозити.
З цього рецепта виходить багато таких тістечок, тому я нарізала тільки половину, а інше поки заморозила. Вони чудово зберігаються в морозилці і не втрачають виду і смакових якостей після разморозки.
Це слова автора рецепту, а я зробила у вигляді торта.
Бісквіт я пекла по своєму рецепту: 7 яєць, 7ст.л цукру, 3ст.л. крохмалю, 4ст.л. муки.
Окремо збити білки до крутої піни, додаючи цукор, додати по-одному жовтки, додати по трохи муку.