Я доросла до того, щоб почати задумуватись над тим, скільки пластику я використовую, чи хороший взагалі я споживач?))
Хочу аби той, кому не байдужа наша планета, хто має чуть вільного часу задумався над тим, як мінімалізувати споживання пластикових пляшок, мішечків і т.д.
Я тільки роблю малесенькі кроки і пропоную вам ділитись досвідом, як робите ви?
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Почалось з того, що в нас поставили баки під пластикову тару. Тоді десь прочитала, що їх краще зімнути, так вони будуть займати менше місця.
Потім я дивилась на ту всю купу пляшок і думала, як їх багато!!! За кожну куплену пляшку мене мучила совість... Спочатку ми перейшли на 5-ти літрові пляшки, але пили так багато, що їх була ціла купа! Тепер ми пляшок не купуємо... Беремо воду "Аляска", здаємо два бутлі на обмін, і отримуємо два бутлі з водою. Тішусь, що вже не використовуємо так багато як раніше.. Думаю природі стало чуть легше вже від однієї моєї сім'ї. Звичайно деколи купується пляшечка води маленька, коли хочеться пити десь в місті. Але вже не тими об'ємами, як раніше.
--------------------
Також тепер папір здаю в макулатуру))) Не купую практично взагалі нових урналів та газет. Поки ще складаю, сортую старі, що маю. Потім діти заберуть в школу. Раніше тільки газетки складала, тепер навіть коробочки від лікарств)))
Якщо в вас є якісь журнали і газети, які цікаво б комусь було ще почитати, то можна їх залишати наприклад коло смітника чи віднести в перукарню, чи в інші місця, де люди сидять в черзі і з задоволенням би щось прочитали.
--------------------
В мене таке враження, що вони заполонили весь світ! В мене вже якась істерика починається, як мені наприклад ватні диски і мило кладуть в такий мішечок... чи ще щось таке, де можна точно без мішечка обійтись! В таких випадках я просто прошу не давати мені мішечка. Давніше я їх просто викидала і не звертала на це увагу, зараз такі деякі, в яких все ж таки були банани чи яблука використовую знову. Під канапки дітям в школу купила паперові пакетики. В мене не виходить їх використовувати мало все одно... Але якісь відсоток я уже зменшила то точно, рухаюсь помалу вперед))
В магазин ходжу з дрімфудівською сумкою))
Хочу аби ви поділились своїм досвідом, як ви справляєтесь з такими речами
--------------------
Я також з такою сумкою ходжу до магазину , банани в пакет не пакую, наліпка просто на банан, як треба 1 лимон , то також не пакую..... канапки до школи кладу в ланч бокс, так що мішечків непотрібно... ще батарейки та акамулятори збираємо і відносимо в спец контейнери для утилізації.... макулатуру також складаємо до школи.... пляшок з водою не купляємо, маємо можливість раз в тиждень набирати з джерела .... якось так))) дівчата діліться своїм досвідом і новими ідеями...
Хочу аби той, кому не байдужа наша планета, хто має чуть вільного часу задумався над тим, як мінімалізувати споживання пластикових пляшок, мішечків і т.д.
Натонько, дуже актуальна тема!! Вже певний проміжок часу і ми зменшили використання пластику вдома та навкруги де не(підеш якась навала й направду з намаганнями все запакувати по мішечках. Під воду купили десятилітрові ємкості і так фільтровану можна повторно наливати в таку тару (продуктову). макулатура це дійсно окрема тема, все менше й менше купуємо чогось світського, підписка на новини в ін. ощадить і фінанси і краплю допомагає зберегти деревину).. Підтримую та приєднуюсь до гурту !!
До батерейок я ще не дойшла, навіть не знаю, де в нас збирають їх..
Натонька, є спеціальні ланч бокси у відділах з пластиковим посудом, здебільшого вони досить дитячі)))) тому вибрали пластиковий контейнер відповідного розміру ( їх є купааа))) , кладу туди канапку+ половина яблука, чи печиво, кекс.... Щодо утилізації батарейок, то поцікався, може і у вас десь є... уЛьвові є багато пунктів збору, та не всі про це знають... біля нас є Райвиконком і там є скринька.
І я не беру в магазині пластикових пакетів. Ні малих, ні великих - цінники клею на фрукти відразу, а всі покупки складаю в схожу сумку з тканини, ношу її в маленькому чохлі в сумці. А воду ми давно вже не купуємо - встановили звортний осмос, дуже задоволені. Єдине, обіди все-таки складаю в ланчбокс, а ланчбокс в пакетик, бо в сумці проливається. Всі електролампочки замінили на енергозберігаючі. Продукти в магазині стараюся купувати в склянній тарі. І взагалі стараюся жити за принципом "почни з себе", бо якщо кожен буде відповідально відноситися до життя в принципі, то і життя зміниться в своїй якості. Ніхто ж з Європи не приїде нам тут Європу будувати. Просто перестати плювати, смітити на вулицях, вчити дітей змалечку любити і берегти природу. Колись давно, ще студенткою була, жила на зйомній квартирі. В сусідній квартирі жила сім'я - батьки і двоє дочок. Всі вони дуже пишалися тим, що в них в квартирі просто стерильна чистота, і зневажливо, навіть засуджуючи, ставилися до нас, студентів, за те, що ми не такі чистюлі. Так от, їду якось з сусідкою в ліфті (з мамою двох дочок), а вона лускає насіння, і лушпиння плює прямо в ліфті на підлогу. Це мене так вразило, що мені аж заціпило, і я нічого не змогла їй сказати, але запам'ятала таке на все життя. Треба нам змінювати такий совдепівський і міщанський (в поганому значенні цього слова) спосіб життя.