Ну що виходить що я перша, тоді я починаю своє "літо "
Ось і наступив останній день такого довгожданного для всіх літечка. Сонечко все частіше ховається за хмарки, холодний вітерець вже не освіжає, а змушує вдягати теплі светерки. Дощик нагадує нам, та й всім школярам, що веселкова, барвиста, спекотна літня пора вже наближається до завершення, пора збирати свої ранці , бо завтра – школа. Завтра наступає не менш кольорова та ще й багата, золота пора – осінь.
Проте, хочу всім нагадати ті теплі, сонячно – гарячі дні, коли сонечко так щедро до нас усміхалось, змушуючи відчувати його мерехтливим маревом розпеченого повітря, коли нестерпна літня задуха не випускала нас з дому, коли всі вентилятори вже втомились охолоджувати, всі штори вікон зачинялись, вперто не пускаючи всюдипроникні сонячні промені, і ось до тебе приходить думка – що робити, куди дітись від спеки? І тут ти згадуєш, що є в тебе така гарна місцина, з безліччю фруктових дерев, з розмаїттям пахучих квітів, з гамаком під старою грушею, де можна полежати і погортати старий журнал, схрумати ще колючого огірочка, з’їсти помідорчика, соковиту сливу, рум’яного яблука.
Все, вирішено – гайда на пікнік.
Поїздка на природу – це для нас завджи подія, навіть, якщо ти заздалегідь знаєш, що завтра буде погода і ми – ура! – їдемо на дачу. Треба їхати на базар купувати м'яско на шашлик, якісь фрукти на десерт, шматок сиру, ще кілька інгредієнтів, бо все решта у тебе вже й так є, бо це росте у тебе на городі, вирощене дбайливими, спрацьованими, але такими милими і дорогими тобі руками твоєї Бабусі.
Отже на
пікнік берем з собою :
М'яско на шашлик (бажано карківку)
Ковбаски гриль
Сир твердий
Сир фета
Сир моцарелла
Хліб, масло
Кілька видів овочів (баклажани, червоний перць, кабачок, кукурузку)
Кавун, диня, персики
Варення з помідорів чері
Листки салату
Свіжий базилік
Олія, часник, сіль (можна цю суміш зробити зразу вдома – потовчений часник змішати з сіллю та додати олію, таким соусом будем заправляти салат)
Тепер потроху виставлятиму фото, почну з розпалу вогню (у нас завджи на розпал є дрова фруктових дерев – вишні, сливи, груші)
![](https://dreamfood.ua/uploads/forum/thumbs/1378636974.jpg)
Далі беремось до наших овочів. Перець, баклажани (попередньо вимиті) ставимо на решітку на відкритий вогонь, для запікання. Не треба боятись, що вони такі чорно-засмаглі від вогню! Шкірку ми зних знімаємо і виходять дуже смачні печені овочі, з яких і робимо салатик. Отже,
Cалат з печених овочів:
Запечені перці та баклажани (ще гарячими поміщаємо в пакет, там вони добряче впрівають, і тоді шкірка від них краще відділяється)
Ріжемо на кубики, додаємо часниково-олійну заправку, солимо – перчимо. Салатик готовий. Така страва смакуватиме як у гарячому так і в прохолодному вигляді.
![](https://dreamfood.ua/uploads/forum/thumbs/1378633763.jpg)
Далі готуємо
Салат капрезе на грилі. Для цього маленькі помідорки чері(в нас цьогоріч вродили такі буро-чорного кольору) нанизуємо на шампур, і, даємо трішки припектись на вогні, потім донизуєм порізану на кубики моцареллу. Базилік дрібно рвемо, посипаємо страву, солимо трішки, можна збризнути оливковою олією. Кілька хвилин і капрезе на грилі готове.
![](https://dreamfood.ua/uploads/forum/thumbs/1378635075.jpg)
Наступний наш крок -
Салат мізерія по-новому. Потрібно:
Огірочки, помідорки, сир фета , листя салату, фіолетовий базилік, гілочка свіжого кропу.
Огірочки, як і помідорчики, як і сир ріжемо на дрібніші кубики, листя салату і базилік рвемо руками на маленькі шматочки.Заправляємо олією з часником, солимо. Вуаля! Салат готовий
![](https://dreamfood.ua/uploads/forum/thumbs/1378634783.jpg)
Тепер беремось до паніні.
Паніні - це такі собі – бутебродики гриль.Вони бувають закусочні та солодкі на десерт.
Отже, хліб злегка промащуємо маслом , зверху плястерок сиру, а на нього –
варення з помідорів чері і на решітку, на вогонь! Як тільки сир почне плавитись, можла сміливо смакувати, страва готова. Зверху можна прикрасити листочками м’яти.
Смачна, легка в приготуванні та цікава така собі закусочка.
![](https://dreamfood.ua/uploads/forum/thumbs/1378635785.jpg)
![](https://dreamfood.ua/uploads/forum/thumbs/1378633966.jpg)
Бачите як плавиться сирок, мммммммммм смакота, це дійсно смачно, аж самій закортіло.
Так само робимо
солодке паніні.Для нього нам потрібно (персики порізані іпромариновані в меді та коньяку).Техніка виконання таж: хліб-масло-сир-персики знову сир- знову хліб і на решітку, і на вогонь. Щоб сильно не пригоріло, можна ще постелити фольгу (це я вже 2 раз зробила,бо вже була мудра
![:lol:](http://dreamfood.ua/engine/data/emoticons/lol.gif)
)
![](https://dreamfood.ua/uploads/forum/thumbs/1378636883.jpg)
Далі можна приготувати
кабачки та кукурузку грильКабачки ріжемо плястерками, солимо викладаємо на решітку, кукурузку трішки проварену, поливаємо соусом (мед+соєвий соус).Хвилин через 10 наша кукурузка готова. А тим часом кабачки також заправляємо олійкою та часником. Кабачки –гриль також готові.
![](https://dreamfood.ua/uploads/forum/thumbs/1378635978.jpg)
![](https://dreamfood.ua/uploads/forum/thumbs/1378635928.jpg)
Ой, забула про
ковбаски! Ми купляли готові, тому вони готуються простіше простого, кладемо ковбаски на фольгу, на решітку. За 10 хвилин страва готова.
![](https://dreamfood.ua/uploads/forum/thumbs/1378636010.jpg)
А ще
шашлик![](https://dreamfood.ua/uploads/forum/thumbs/1378634871.jpg)
Ох! Забула чи не найголовніше, (одну таку собі цікавеньку страву якою можна порадувати та здивувати своїх близьких) – на грилі можна готувати не тільки овочі а й фрукти, от наприклад кавун. Отже, наступна страва:
Кавун на грилiКавун ріжемо на товстіші скибки, очищуємо від шкірки. Ставимо на решітку, перевертаємо на другий бік, припікаємо. Зверху поливаємо соусом з меду та лимонного соку. Подаємо з листочками м’яти та медовим соусом (мед + лимонний сік)
![](https://dreamfood.ua/uploads/forum/thumbs/1378634964.jpg)
![](https://dreamfood.ua/uploads/forum/thumbs/1378634915.jpg)
А ще хочу показати чим займались мої найдорожчі, за цей час коли я це все готувала.
![](https://dreamfood.ua/uploads/forum/thumbs/1378636727.jpg)
Трохи нашого столу
трохи видно мій
улюблений соус ткемаліТепер покажу трохи й інших фотознимок.Така краса, аж дух захоплює.
Це наші фрукти
![](https://dreamfood.ua/uploads/forum/thumbs/1378636550.jpg)
овочі
![](https://dreamfood.ua/uploads/forum/thumbs/1378635000.jpg)
І ще трохи краси
![](https://dreamfood.ua/uploads/forum/thumbs/1378636596.jpg)
![](https://dreamfood.ua/uploads/forum/thumbs/1378636611.jpg)
Всю цю смакоту я готувала для 4 дорослих і 2 дітей.
Літо, краса неймовірна…
…Мені воно смакує легким димком з ароматом смаженого м'яса, хрумкою зеленню зі свіжим відтінком гострого, щойно з грядки молодого часничку чи легких пір’їнок зеленої цибульки. Воно переплітається гармонійною довершеністю соковитої полунички з витонченим післясмаком ще вологої від землі суниці…
От таке в нас літо.
А в кого яке літо ? і чим смакує воно Вам?
![](https://dreamfood.ua/uploads/forum/thumbs/1378637634.jpg)