Тато таточку татусь! За тебе я щодня молюсь ТИ найкращий у всім світі- Так говорять усі діти Але то була б неправда! Ти один з небагатьох вкладати душу не боявся ЗавждИ мені допомагав Підтримував, і наставляв На шлях тернистий та тяжкий мене пускати не бажав! я виросла на "Катерині", Шевченка нашого віршах! Про долю рідної країни мені співав ти у піснях!
Вірш про тата Все на світі вміє тато: І шпаківню змайструвати, Вміє довгий цвях забити, Може борщ смачний зварити, Вміє рибу він ловити, Мамі дарувати квіти. Смажить шашлики у лісі Та казки читать Марисі, Запускати в небо зміїв… Все на світі татко вміє! От якби ж ще для сестрички Він навчивсь плести косички!.. (Т. Корольова)
Мій тато Він не вміє готувати І млинців не напече, Та як гарно вкупі грати: М’яч від тата не втече! Шити – клопоту багато: Голка крутиться і все. Ліпше він ялинку в хату Нам до свята принесе Він морозиво купляє Замість супу на обід. Та зате татусь наш знає, Як побудувати пліт! З ним цікаво мандрувати, Горами, ланами йти… Кращого, ніж рідний тато, Нам ніколи не знайти! (Вірш з журналу «Ух, малюк»)
Найкращий! Може він в футбол пограти, Може книжку почитати, Супчик може розігріти, Може мультик подивитись, Може він пограти в шашки, Може і помити чашки, Може малювать машинки, Може поскладать картинки, Може везти на собі, Як на швидкому коні. Може він ловити рибу І полагодити шибу. Вміє так всього багато — Мій найкращий в світі тато. (І. Грошева. Переклад Марії Шагурі)
Люблю я тата Люблю я тата, і щодня Любов однакова моя. Чи він сумує, Чи співа, Чи він майструє Щось бува, Чи він читає, Чи мовчить, І раптом навіть накричить, Я не заплачу, Я стерплю. Бо все одно його люблю! (О. Бундур. Переклад В. Калини)
Мій тато Як з усього світу татків Всіх докупи позбирати, А тоді мене спитати: – Котрий найдорожчий тато? – Мій, – скажу я без запинки, І то буде правда чиста, Як з дитячої сльозинки Крапелиночка іскриста. Ви своїх татів хваліте, Величайте, – я не дбаю – Та за всі скарби на світі Я свого не проміняю. (С. Гордієнко)
Диво-татусь Як весняне сонечко, усміхалась донечка. В оченятах сяяли щастя промінці. Тішилася донечка, що її долонечка, крихітна долонечка, в татовій руці. Щебетала донечка про жучка та сонечко. З татком не боялася навіть павука. Бо у світі цілому малюку несмілому так спокійно й затишно в тата на руках. І радів за донечку місяць у віконечку, на краєчок ліжечка стиха він присів. Побажав маляточкам – хлопчикам й дівчаточкам – мати добрих, лагідних диво-татусів. (Л. Вознюк)