Насправді, Катя і Іринка мають рацію, класичний куліш - пшоняний....І густий....Та в нашій сім"ї він традиційно завжди варився зі ячмінної крупи, і називався ніжно - "кулешик"....
,загусає так само, як і пшоняний. І в тій місцевості Кіровоградщини , звідки родом мої батьки і баби, кулешем називають саме таку страву.
Адже в різних місцевостях кухня різна...Навіть в селах, які розташовані поряд - борщ варять по-різному...
Знайшла ще в інеті, що куліш - це страва з крупи, крупник, яку подекуди варили навіть із гречки, хоча переважно звичайно застосовували пшоно. А от "кулешики" варили з різних крупів, і були вони протертими, "товченими", і поширені були в дитячому харчуванні. В книжці "Сучасна українська кухня " є навіть така тема, назва якої промовляє сама за себе: "Кулешики, кулеші".
А "арнауТка" - це крупа , яку виготовляють із ярої пшениці, тоді, як звичайну пшеничну , темнувату, із озимої. Вона дуже смачна, особливо каша з нею...хоча іноді варю і суп...в нас на півдні вона є у продажу, і крупнішого помолу, як у Каті на фото, і зовсім дрібного...А от на півночі Житомирщини, звідки мої свекри, її чомусь не буває...тому ми завжди як їдемо, закуповуємо разом з іншими подарунками і цю крупу...