Я сьогодні смажила чебуреки, получилися уже смачні, хрумкі і дуже легкі в приготуванні. Рецепт з сайту "Готовим дома"
Для тіста:
мука - 500 г,
рослинна олія - 5-6 крапель (менше 0,5 чайної ложки),
вода - 190-250 мл (скільки візьме тісто),
горілка – 1 ст.л.,
велика дрібка солі,
Для начинки:
м'ясний фарш - 300 г,
цибуля - 150 г,
сіль, перець, вода або м'ясний бульйон,
Олія для смаження.
Муку з олією добре перетерти руками. У невеликій кількості води розчинити сіль. У миску з мукою влити горілку, солону воду і поступово вливати воду, що залишилася (у рецепті вказана приблизна кількість води, краще додавати воду помалу, орієнтуючись на консистенцію тіста). І замісити досить круте тісто. Тісто загорнути в харчову плівку і залишити на 30 хвилин.
До фаршу додати натерту на дрібній тертці цибулю, посолити, поперчити і добре перемішати. Якщо потрібно, долити у фарш трохи води або бульйон і ще раз добре перемішати, фарш повинен вийти як густа сметана. Фарш накрити плівкою і покласти в холодильник на 30 хвилин.
Тісто поділити на шматочки, величиною з невелике куряче яйце. Кожен шматочок розкатати і на одну сторону покласти ~1-1,5 ст. л. фаршу, відступаючи від краю 1 см. Накрити начинку вільною половиною і притиснути краї чебурека вилкою. Смажити в гарно розігрітій сковорідці, у великій кількості олії, з обох боків до рум'яної скоринки. Готові чебуреки викладати на паперові рушники, щоб видалити надлишки олії.
Подавати чебуреки гарячими і берегти пальці бо відкусять