Тортик Супер! Я відразу і не помітила ніяких недоліків. Тай то треба добре придертися, щоб щось там побачити... Мені дуже сподобався колір, добре продумані всі деталі. Одним словом Молодець! Я до таких тортиків придивляюся з особливою увагою, бо маю цього року замовлення від синочка на піратський корабель. Але він мені наголошує, що там обов'язково мають бути черепи на вітрилах.
О, то вже ви мене зовсім завстидали... То не я - то ви всі (дівчата нашого форуму)мене такою робите, як би сказати "благотворно на мене впливаєте".Бо то так добре на мене не всі люди діють...
Тортик ПРОСТО КРАСОТА , все рівненько , гарно, кольора такі справжні! Що поплив не видно , блистить - то так ніби задумано. Дивлюсь на той корабель- то я би не знала з якого боку приступити, щоб робити таке диво. То роботи, а дрібні деталі які виразні і акуратні, деревина так природньо зроблена. Молодчина !
Цитата: Христина)
, особливо Нінок це описувала. Знаю точно, це не від холодильника і не від холодного крему,
.Та , то в мене на літо" вічна проблема". То все впливає потроху, і масло також. В мене тепер "модний"холодильник Samsung з системою No Frost, а остатньо знов"прікол" був. Витягую торт(то Маша був), залишаю на хв10 , , щоб мастикою покривати, а мені ганаш весь спотів , добре що залишила поглянути , чи перепада по температурі не буде(бо раніше зразу з холодильника накривала...)Підсушила, попромокала і покрила- все О.К, мастика була сухенька, хоч жара була поза 30 гр. Була масло поміняла цей раз, тепер вернусь на укр. масло. То з того перепугу навіть в кульок ставила , хоч No Frost. Температура в кімнаті теж впливає..Весільний покривала, нижній О.К- бо ще прохолодно було , а верхній- то ледь утюжком проводила, мастика приліпала., потім він і спотів... Так що , в прохолодному краще. До кінця ще не розібралась , стараюсь придивлятись, але те що No Frost не повністю не врятує від потіння то точно(навіть всі продукти в мене упакові, вологи немає, сухенько), треба бути уважною -чи що... .Наразі що спасає - торт, так кульками запаковую, щоб був ніби"вакуум", бо ще трохи того No Frost боюсь...
Бока розмокли, мастика пріла( я читала про таке, тут на форумі, особливо Нінок це описувала. Знаю точно, це не від холодильника і не від холодного крему, думаю це жара винувата(((( надіюся це в мене більше не повториться!!!
така сама ситуація, ще ніколи так не було(хоча печу зовсім не часто) та в хаті все нормальтно, а винести на повітря так все топиться і пливе, я чомусь думаю шо то масло топиться і мастика пливе вже від масла а не від жари
--------------------
Подлинное счастье стоит недорого: если за него приходится платить высокую цену, значит, это фальшивка. Коко Шанель
В мене також холодильний з No Frost, і коли роблю тортик то температуру завжди підвищую, щоб не так холодно було) думаю це все таки жара винувата
Я теж зараз на + 5градусів поставила( було на +3 ), щоб менший перепад з кімнатною температурою був. В мене та штука почалась десь 1 міс тому- то аж"руки опускались", так торт спотів , що на очах мало не розлізся. Я вже писала, повторюсь , може комусь пригодиться- я фен в руки і сушила на мінім. (щоб не розтопився зовсім) , а потім в холодильник. Трохи "бентежить" те, що не можу розібратись докінця в такій проблемі - бо зараз весь час жара, а потіють не всі торти, в чомусь є причина. Я остатньо білим ганашем рівняла, а той що спотів- то був темний, та й щось з маслом "нахімічила" певно, більше дала... І не протираю нічим , навіть спиртом -боюсь, щоб теж по жарі додатково не вливав.Треба до осені протянути, а там вже може розберемся з таким "ньюансом".
наталька, Наталя, ти писала мені в репутації: +за корабель, ти перша наважилась таке зробити, чекаю на МК, і ще цікавить ти малювала мастику по готовому виробі чи так спеціально фарбувала у процесі, вийшло саме те!
Відповідаю)) Робила мастику з Маршмелоу світло-коричневого кольору і потім просто розмальовувала гелевими фарбами (фарбу розводила водою, в принципі я завжди фарбу розводжу спиртом, він випаровується і малюнок стає матовий, але того разу пробувала водою бо торт весь мокрий був, а фарба на воді залишається блискучою. Одним словом, рятувала торт як могла)
Нарешті і я спромоглася на торт Тачки. Серединка Гавайський, крем масло і згущене молоко. Фігурки ліпила вперше - цікава робота))) А от з кольором червоним ніяк не могла вгадати. КУпила американський гелевий барвник червоний, а він рожевий. ТОму ще додала Украсівського вишневого. Але не зовсім вийшло те.І як той справжній червоний видобути? Порадьте, бо ще хочу маки найближчим часом спробувати.