Цитата: uliana_y
що там вийшло??)
))))) Розповідаю... Все почалося з несподіванки - принесли мені замість сметани домашні вершки. А вони постояли в холодильнику і, звичайно, загусли. Тому перш ніж збивати - ледь нагріла їх. Збивалися досить непогано, навіть згущувач не додавала. Розтопила шоколадні монетки і додала до вершків. І тут почалося!!!! Маса загусла миттєво, але почалося відділення вологи , густий масляний крем наче як плавав у воді...((( Тоді я знову поставила на вогонь все це неподобство, продовжуючи збивати міксером на малих оборотах. Через декілька секунд маса стала однорідною, шовковистою, але трохи рідкою. Буквально через годину перебування в холодильнику - краса!!! крем став густим!!! А смак - просто божественний!!!!!!
Я робила і з чорним і з білим шоколадом, то з білим мені сподобався більше - смак ніжніший. Але, чесно кажучи, мені трохи не вистачало тієї кислинки, яка присутня у сметані.
Для себе вирішила, що крем на сметані пасує більш до шоколадних коржів, а на вершках робитиму до звичайного білого бісквіту - він є більш нейтральним на смак, і тому вершовошоколадний смак особливо заграє))))
Дівчата, робіть цей крем і на вершках і на сметані - ну такий смачненний!!!!!
Уляночко, дякую, що поділилася такою смакотою!!!