100гр шоколаду ( в мене була Оленка від Рошен) 50гр масла 2ст.л сиропу (залишився від пропитки коржів) 3ст.л. пудри (можна не давати) 1п.згущувача для сметани 2ст.сметани Розтопити шоколад з маслом і додати сироп.Охолодити так щоб було ледь тепле. Сметану збити із згущувачем і пудрою ,тоді додати шоколад з маслом,продовжувати збивати 3-5хв.Все крем готовий) Був експеремент .Чула про цей крем,але так не знала,як то робити і не могла знайти,вирішила ризикнути.Робила все ,як підказувала логіка)) Скажу так вийшла смачна з кислинкою,густа,однорідна і пухка маса.Задоволена на всі 100%)))Сметана в мене куплена))Відсоток жирності 20 з копійками))Фото буде обов"язково.Хотіла поділитись з вами рецептом,щоб на завтра не забути)))
--------------------
Життя, як велика непрочитана книга! Так багато в ній ілюстрованих подій, а ти, крутишся, вертишся, як дзига і плекаєш в серціі сотні надій!
цей крем має бути точно добрий , обовязково спробую. Я роблю подібний , тільки сметану або вершки ( буває марскапоне ) на бані все разом розтоплюю. А шоколаду трохи більше даю , то пудри чи цукру вже не даю. Колись також до топленого з маслом шоколада додала просто марскапоне ( мені воно не як сир , а як вершки смакує) - то теж добре було.А додавала базарну сметану- то не сподобалось. То певно все " варіанти на тему ганаш"- але в експериментальному виконанні.
добрий)))Чесно і не думала.Ще більше застиг за ніч),хоча й так був густий))))Спробую ним щось прикрашати наступного разу)))
--------------------
Життя, як велика непрочитана книга! Так багато в ній ілюстрованих подій, а ти, крутишся, вертишся, як дзига і плекаєш в серціі сотні надій!
Дякую за смачненний крем!!! Робила його до шоколадних коржів від Натоньки, додавала ще вишні - ну дуже ніжний і шовковистий смак!!!! А тільки я як завжди трохи зі змінами))))) Сметанку брала 21% магазинну, 400гр збила з цукром (1 скл) та 2 смети + розтоплений шоколад з маслом і молоком(я брала плитку Мілленіума 74% какао, брют). Вистачило на торт 3кг, ще й залишилося трохи. Крем за ніч загус, став неймовірно смачним, гарно тримав форму!!!! Розріз виставлю трохи пізніше)))
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Pito4ka, тішусь,як мала дитина ,коли пробують щось моє!!!))Дякую за довіру!!Крем справді дуже смачний і ДОБРЕ тримає форму!!Смачного ВАМ!!))
--------------------
Життя, як велика непрочитана книга! Так багато в ній ілюстрованих подій, а ти, крутишся, вертишся, як дзига і плекаєш в серціі сотні надій!
Pito4ka, з домашніми вершками ніколи не готувала.Тому сказати не можу( Але якщо вони якісні і добре їз збити із згущувачем то думаю так мало б бути гуд.І масла не додавати бо домашні вершки жирні.
--------------------
Життя, як велика непрочитана книга! Так багато в ній ілюстрованих подій, а ти, крутишся, вертишся, як дзига і плекаєш в серціі сотні надій!