Торт "Поль Робсон"
Випекти корж із : 1 ст. цукру
2 яйця
0,5 ч.л. соди
1 ст. борошна
3 ст. л. сметани
3 ст. л. какао
Яйця збити із цукром. Додати сметану, соду. Всипати какао та борошно. Тісто литке.
Корж розрізати на 2 частини.
Зпекти прошарок :1 ст. цукру
2 яйця
1 ст. подрібнених горіхів
1 ст. родзинок
1/4 ч.л. соди
1 ст. борошна.
Яйця збити із цукром, додати соду та борошно, перемішати. Всипати подрібнені горіхи, перемішати, всипати ізюм - перемішати. Тісто круте.
Зформувати пиріг і випекти.
Крем : 3 жовтки
150 г цукру
1 ч. л. борошна
150 мл вершків або сметани
Запарити на плиті, не доводячи до кипіння (трохи загусне).
Окремо розтерти 200 г масла із 1 ст. л. цукру, додати охолоджений крем, сік лимону за смаком, ваніль. Перемішати до однорідної маси. (Якщо трохи рідкуватий крем, то поставити його на декілька хвилин у холодильник).
Зварити сироп : 1 ст. цукру + 1 ст. води + 2 ст. л. коньяку.
Покласти на таріль половинку 1-го коржа, пропитану сиропом, змастити кремом. Далі прошарок, пропитаний сиропом, крем і знову 2-га половинка коржа, пропитана сиропом.
Зверху можна змастити шоколадним глазуром : 2 ст. л. какао
0,75 ст. цукру
4 ст. л. молока
70 г вершкового масла. (Зварити і гарячим змастити торт).
СМАЧНОГО !