Пляцок "Слойка з яблуками"Форма 35/35, вага-4 кг
Тісто;2 пач.маргарину
6 ст.лож. сметани
3 жовтки
борошна скільки забере
Маргарин посікти з борошном (сікти для мене довго,тому я ставлю маргарин на 30 хв. в морозилку,а потім тру на терці,пересипаючи борошном).
Додати збиті жовтки зі сметаною.Швиденько замісити тісто,приблизно як на вареники і поставити в холодильник на 12 год.
Потім випікати коржі,обов’язково проколюючи вилкою,щоб не утворювались пухирці.
Випечені коржі перемазувати кремом,перекладаючи пластинками яблук(яблука попередньо відварити в сиропі)
Крем масло + заварений пудинг
Зверху пляцок змастити кремом,викласти яблука і залити лимонною галяреткою.
Рецепт із записника,печу його давно.Завжди вдається.
Смачного!!!
Обговорення тут