Мій невдалий експеримент або як я спасала продуктиАле все попорядку.Сестричка підсунула мені гарбуза.А у мене не люблять те помаранчеве чудо.Та знаючи що він корисний,особливо дітям,я всеж таки вирішила зробити його одним з інградієнтів у своїх стравах.
На одному зі сайтів я знайшла рецепт кекса з гарбуза.Досить простий та звичний рецепт.
300гр муки
3 яйця
2л порошку до печива
сіль,кориця за смаком
150гр масла
1стак цукру
1стак пюре з гарбуза
Замісила тісто і пекла 1год10хв.Витягнула з духовки гарний ,високий золотисто-оранжевий кекс.Але відразу він почав осідати,причому швидкими темпами!І зробився схожим на кошик(бока залишились,а серединка впала та й ще виявилась сирою)Звичайно розчарування моїх не було меж...і я ризикнула спасати свої витрачені продукти,пішла на експеримент.В результаті чого отримала
ТОРТ З ГАРБУЗАУ тортівницю виклала спечені бока кексу,а серединку (сиру)перемолола і ще раз виклала у тортівницю по дну форми.Поставила у духовку на 15хв.
За цей час варений гарячий гарбуз розбила на блендері на пюре і всипала туди ж абрикосову галаретку.Добре розмішала і відставила остивати.
4 великих груші почистила і нарізала кубіками.Проварила їх з 2ст л цукру у 2ст л білого вина.Все розбила блендером на пюре і туди ж всипала грушеву галаретку.Добре розмішала і поставила охолоджуватись.
На холодний спечений корж влила спочатку грушеву масу і в морозилку на 15хв.Далі гарбузову масу і знову у холодильник на 30хв.
Коли добре застине ,то зверху полити розтопленим шоколадом.
Ось так мій невдалий експеримент перетворився у смачний тортик.Ніколи б неподумала що можна поєднати гарбуз з грушами і вийде смачно!