Обіцяла написати пару слів про Болгарію... нарешті зібралася.
Отож, виїжджали ми в неділю - на суботу всі місця були забиті, але ми зайняли в автобусі бамбетль (останній задній ряд) і ще одне місце - з нами їхала моя сестричка (нам було класно), тому 5 місце на бамбетлі нам було безкоштовне - це пригодилося, бо на двох чи 3 кріслах по черзі спали діти (в основному найменша дитина, але деколи й старші відпадали) - доба в автобусі це не найкращий вид пересування. Зупинки робили стандартно кожні 4 години + трохи постояли на кордонах, особливо українсько-румунському - всі ходять, немов сонні мухи і чекають, коли дадуть на лапу, інакше - стійте довго і нудно. Води в автобусі не давали, каву і чай не робили - сказали, що апарат поломаний, але їм було просто ліньки, тому що через два тижні верталися тим самим автобусом - то знов казали, що апарат поломаний - в другому автобусі нас і водою поїли. і каву-чай готували... Отож приїхали ми раненько в понеділок, а на ресепшині нам кажуть чекати до 13.30 - на поселення - ми, як варені оселедці з бочки, покидали чемодани в камеру схову готелю і пішли на море... Такий кайф!!! Діти бігом пороздягалися і позалазили у воду - хоч їм стало легше... Поселилися в апартаменті - дві кімнати плюс ванна-туалет і довгий балкон зі столиком і стільчиками - там ми з сестричкою вечорами сиділи собі...
Готель сподобався - усе, крім сніданків. Я у відгуках читала, що там погано годують, але не думала. що настільки - 4* все ж таки. Та й шведський стіл передбачає вибір - але я помилялася... Нарізка на столах була найдешевша - ковбасні вироби типу молочної ковбаси без запаху і смаку мяса - одні спеції, два види твердого сиру - несмачні і бринза - як на мене - закисла. Сосиски переварені, смак-жуть, смажені ковбаски переперчені, макарони розварені - як в радянських столовках, манна каша зварена на воді з додаванням молока - могла бути підгоріла. Яєчня зі шматочками шкарлупи (для збагачення туристів кальцієм). Молоко холодне для пластівців, коли просили підігріти для дитини - відправляли до автоматів з кавою, там через кнопочку молоко виливалася прозоро-каламутна тепла рідина (також вода з молоком). Тому дитина пластівці не хотіла їсти. І вперше в житті бачила, щоб замість масла давали спред зі смаком і запахом маргарину. Не розумію, чому, але масло в Болгарії дуже дороге - більше 30 грн за 200г, хіба що по акції можна знайти дешевше закордонне (типу німецьке). Єдине, на чому ми відривалися - сестричка взяла зі собою витискачку для цитрусових - ми набирали 2 тарілки апельсинів і робили фреш - офіціанти і менеджери зеленіли від люті, стояли над нами і казали, що з собою виносити не можна, але ми за щастя випивали все на місці... В готелі була ціла купа ресторанчиків, але після такого сніданку в обід та ввечері вони пустували - такого я ще не бачила.
Тим не менше, готель нам сподобався - персонал привітний, прибиральниці зранку і до вечора ходять все миють-протирають. Дуже здивувало, що не пилососять - єдиний раз пилосос побачили на другий тиждень і то на першому поверсі... - підмітали віниками все... В готелі було 6 басейнів - маленьких і великих, плюс аквапарк - через нього старші діти з часом почали лінуватися ходити на море. Ми з сестричкою розпробували собі джакузі та гірки - нам також сподобалося. Ось фото: загальний вигляд з входу в Аквапарк
кораблик, вбудований в корпус готелю - дуже гарний
Ірка-Шкірка, щодо сніданків.Коли замовляи,то казали що буде шведський стіл,але коли приїхали то на вибір було 3 види сніданку,щось типу жареної ковбаси,сосисок з картоплею і яйця смажені.ми сказали,що не хочемо такої благодаті))Ну діти ранком кашу наші їли.І нас правда гроші повернули)))І взагалі дуже важко було знайти заклад де нормально готували.Добре,що в нас була міні кухня така що я малому супчики готувала ранком,щоб на обід було поїсти.Бо ніц не хотів їсти в тих барах Ми скупились на тиждень в маркеті і було добре)))
--------------------
Життя, як велика непрочитана книга! Так багато в ній ілюстрованих подій, а ти, крутишся, вертишся, як дзига і плекаєш в серціі сотні надій!
Коли замовляи,то казали що буде шведський стіл,але коли приїхали то на вибір було 3 види сніданку,щось типу жареної ковбаси,сосисок з картоплею і яйця смажені.ми сказали,що не хочемо такої благодаті))Ну діти ранком кашу наші їли.І нас правда гроші повернули)))І взагалі дуже важко було знайти заклад де нормально готували.Добре,що в нас була міні кухня така
якби ми знали, що так можна. З нас ще й "здерли" за сніданки по 8 євро з людини, хоча на місці вони коштували вдвічі менше. А знайти місце, де смачно готують, була проблема у мене в Балчику минулого разу, а тут було супер!
--------------------
Життя, як велика непрочитана книга! Так багато в ній ілюстрованих подій, а ти, крутишся, вертишся, як дзига і плекаєш в серціі сотні надій!
Не дуже нам сподобався - в серпні вночі було прохолодно (як добре було дихати!!!), тому вранці пісок був вологий і не дуже прогрівався (я так хотіла вигрітися в піску...) Пляж брудний, не прибирався взагалі. Єдиний раз ми бачили тракторчик, що просіював пісок, це на маленькому шматочку платного пляжу з шезлонгами, а справа-зліва - залежі сміття. Навіть біля барів на пляжі сміття не прибирали. Смітникові корзини стояли всюди - проблеми донести і викинути не було - лише бажання - але тут багато пострадянських туристів. По дорозі на пляж була викладена в піску доріжка зі штахет і збоку - ліхтарі, так їх підлітки ночами розбивали вдрузки - шкло ніхто не прибирав, тільки з часом міняли лампи. Відпочиваючі приходили на пляж пізно - ми перед 9 ранку спокійно займали собі місце і грілися-плавали до 11, 12. Великий плюс (ну просто величезний!!!) - на пляжі ніхто нічого не продає!!! І не ходять з напівдохлими крокодильчиками та папугами для фото... Єдиний, кого ми побачили - колоритний дідусь з паперовими капелюшками
Наша дитина приходила на море, летіла у воду, трішки висихала між двома рушниками і знову бігла купатися - її було не спинити, але сфотографувати встигли
Обідали після пляжу в номері - знайшли суперовий Penny маркет через дорогу - там і закуплялися майже щодня - холодильник у нас був манюсінький - на одну пляшку води і ще трошки харчів. Одного разу на супермаркеті побачили оголошення: Ми довго сміялися, думали, кого ж це такого злого-лютого продають втридешево, аж потім нагадалися, що чушки - це перець, а люті чушкі - це гострий перець або чилі, як ми його називаємо. А вечеряли в кафе через дорогу - також недалеко - нас там знали усі офіціанти - діти щодня їли зупи (у кожного була своя улюблена), ми постійно пробували щось нове в меню, потім стандартно замовляли собі салат з мідій та пиво - воно нам сподобалося набагато більше, ніж вино... Нам подобалося: сач - це назва глиняної пательні і страви, що на ній готується - дуже ситно - ми наїдалися вдвох або втрьох...
кальмари, смажені в клярі
наші улюблені мідії
і ще смачніші - мідії в маслі
улюблена грибна зупка-пюре моєї дитини - до сьогодні просить приготувати таку ж... а я готую те, що всі їдять
Не знаю чого,я чекала))Може чуда))чи то я така язва))))Ну відпочинок мені сподобався так на 50%Номер,який бронювали в готелі поплутали і дали зовсім інший(Долрогу важко перенесла.а на кордоні Україна-Румунія проблем не було,нагло стали без черги,яказали що 2 машини з малими дітьми і за 10хв пройшли.Складніше було в Болгарії,наглий вуйко попався ходив рушником протирався і кричав,що то наші проблеми,що дітей малих парим в машині таку дорогу.Простояли біля 2год.Як їхали туди трохи екстремальною дорогу нас завело,було страшнувато і малий був дуууууже капризний!!!Найбільше мені сподобалась косметика ,креми,гелі для душу на основі розової олії.Люди привітні,шукала лікаря то допомогли ,показали.потім за кілька днів зустріла знову то питали як здоров"я і так далі.Ну бо мені зуб вирвали дала 100єврів)))Але то таке.Стратилась трохи на ліки ,антибіотики.А ще ДУЖЕ сподобалась ФЕТА дешева,як борщ))) 20грн чи 15 за кг.Кожний день їла грецький салат і не набрид!!)))пляж грязний трохи був.І блище до моря були лежаки,які коштували 6 лев день.Море чисте.В останній день тільки було дуже смердюче і коричневе.Ми були з 1-16серпня.Ті булки так собі,що ранком продають.Йогурти смачні,малий мій їв дуже то густе кисле молоко.Власниця готелю привітна львів"янка.Але багато чого що є на сайті записано не відповідає дійсності.До моря було близенько.А забула ще мені дуже морозиво сподобалось і тортики і вино!!)Після того,як мені зуб вирвали то випила бакала вина і закурила ,щоб зняти стрес!!!))О така то розповідь!!))стого не судіть!!))
--------------------