Pito4ka,
Дуже дякую!
Куряча печінка тушкована з яблуками і апельсинамиПриготування
• 1 кг курячої печінки
• 4-5 цибулини
• 2-3 червоних яблука
• сіль, перець, цукор, волоський горіх
Печінку помити й обсушити. У гарячу сковорідку з рафінованою олією покласти печінку й не накриваючи обсмажити з однієї сторони, поки не зникне червоний колір. Коли одна сторона печінки підрум’яниться, перевернути і смажити з іншого боку. За 2-3 хвилини до готовності страву посолити і поперчити за смаком. Зверніть увагу, що додавати сіль рекомендується в кінці смаження, так печінка буде набагато ніжніша. Смажити потрібно на помірному вогні 10-12 хвилин до готовності. Готову печінку зняти з вогню і накрити кришкою.
На окремій сковорідці: нарізати напівкільцями цибулю, посолити, посипати цукром (2-3 чайні ложки) і обсмажити на олії до золотавого кольору. Після цього нарізати яблука тоненькими скибочками, додати до підсмаженої цибулі і перемішати. Найкраще для рецепту підходять кисло-солодкі яблука. Як тільки шматки яблук стануть м’якими, овочево-фруктову суміш посипати подрібненим горіхом і кубиками апельсини, перемішати і тушкувати ще 1-2 хвилини. Готовий гарнір повинен мати кисло-солодкий, духм’яний смак.
Накриваємо стіл: на тарілку викласти гарнір – смажену цибулю з яблуками, а зверху шматочки печінки. Страву прикрасити зеленню. Швидко, корисно і смачно. Смачного!