Дівчатка, дуже надіюся на вашу допомогу. У мене з"явилося перше замовлення на торт. Шалено хвилююся. Подія - зустріч однокласників (10 років). Хочуть торт прикрашений мастикою. Що порадите, хочеться зробити щось оригінальне. Може хтось робив на таку подію, поділіться фото будь-ласка. Дякую на перед !
Іриска, Навіть не знаю, що порадити, може каплю чорного дати, хоча зразу кажу, що так не робила але можна попробувати на куску мастики зверху пофарбувати.
Вітаю, дівчата! Три дні назад натрапила на ваш форум - читала ночами без упину, які ви молодці, торти казкові!
І ця темка дуже вдала - так гарно радите. Може й мені щось підкажете, а то вже всі очі видивилася в тому Гуглі, а ніяк не визначуся.
Робитиму я завтра чоловіку торт до дня закоханих - то хочу обтягнути червоною мастикою празький торт у вигляді серця, по краю рюшечки-горошини-посипку з сердечок, а десь по центру хочу поставити фігурки тата-лева і мами-лисички з двома курчатками-синочками, ну ніби то наша сімейка мама-діти вітає татка. А фігурки я купила готові (Украси, дуже гарні), то там лисичка і курчатка стоячі, а от левеня - лежача фігура. То хочу лева посадити на диван чи крісло - сама зліплю з мастики, і ніяк не знайду такого зразка, аби якесь крісло напівлежаче було, бо того лева цукрового я навпіл зігнути і посадити не зможу, має ніби напівлежати. Ви такі модельки крісла десь трапляли може на тортиках?
А ще мама-лисичка має якось тата вітати - чи то букета встромити у лапи лисичці (але вона невеличка, десь 4 см заввишки, квітки мікроскопічні треба робити) чи то якогось мішка з подарунками приліпити? Може комусь спаде на думку - що б то лисичка могла дарувати леву в день закоханих? :)
Іриска, колись в далекі часи, коли ще не було харчових барвників у продажу, фарбували крем для прикрашання тортів звичайною синькою (тою, що підсинюють білизну) - це якщо треба зовсім тоненький шар на мастику нанести. Варіант з їстівного - варення з чорниць, сухі або морожені чорниці, вони дадуть синій колір.