Місцеві мешканці підтягувалися до лісу величезними юрбами, розпалювали вогнища... По лісу ширився аромат шашлика, нагадуючи, що час перекусити...
До знаменитого диканського шинку потрапити було годі, адже навіть в*їзд перекритий і тільки вивіска:" Вибачте, зачинено на спецобслуговування"...
Тому вирушили до не менш відомого "Куреню" І туди ледве втовпилися: кілька двоповерхових автобусів із туристами очікували черги, зали і великий навіс на подвір*ї були заповнені.
Дівчата в українському вбранні накривали столи і не хотіли навіть слухати про індивідуальне замовлення.
Але доля була до нас ласкавою: один столик виявився вільним- і ми зуміли переконати господарів, що ми варті їхньої уваги.
Щоб довго не гортати "Меню", ми попросили поради і не пошкодували. Доки виконували наше замовлення, я встигла сфоткати те, що було вже на столах
Нам же принесли борщ (півпорціїї , 6 грн.) Я не уявляю, як виглядає повна порція, бо це був глибокий полумисок. Борщ зі шматочком м*яса, зі сметанкою, наваристий, пахучий... Такий колись варила бабуся в печі, під грушею... Я вже 100 років не куштувала такої смакоти.
Галушки з м*ясом, посипані смаженою цибулею та шкварками, политі сметаною...6 штук, але величиною з кулак кожна...Ми відразу відставили хліб, але навіть так осилити тієї порції було неможливо! Салат з молодої капусти з огірочком, кропом. І узвар...Зварений за гоголівським рецептом. Якщо ви не були а Диканці- то ви не куштували справжнього узвару. Пам*ятаючи, що полтавську галушку заздря не проковтнеш, ми ще й замовили по 50 г горілочки... Галушки були нової форми( Я тільки вдома побачила,що фото не вдалися, але колись я спробую вам показати, як виглядають диканські галушки)
Усе це замовлення нам обійшлося 137 грн. Цілу дорогу ми дивувалися, чому у нас набагато дорожче і не так смачно:((((((((