Цитата: Канарейка
Я теж думаю шо будз а казали бринза
Рецепту на жаль поки що не знаю
В нас будз на ринку не дефіцит! Справжній будз робиться із овечого молока. Коли в горах виганяють отару на полонину, вівчарі роблять таке з овечого молока. Я такий пробувала, але не дуже в захопленні - він досить гострий, але то не основна біда... Колись знайомі розповідали, як вони то роблять...

Та й які санітарні умови на полонині?? А жіночки на ринку продають домашній, з коров'ячого молока, він ніжніший і чистенький!

А робиться за принцтпом, як Славочка розказувала про фету. Потрібно мати таблетки ацидин-пепсину, і сир робиться із свіжого (не кислого) молока. Коли він щойно зроблений, то досить солодкий на смак. Але його ще витримують деякий час в теплому місці для дозрівання. Отоді будз стає смачним!

Я люблю такий свіженький, що аж скрипить на зубах! А щоб зробити бриндзу, цей сир кришать, солять і складають в банки. Коли постоїть, він має гострий (трохи гіркуватий) смак. До вареників з картоплею - смакота!