Ось хочу поділитися рецептом мастики для прикрас на торт ,може комусь згодиться
Для приготування мастики нам знадобиться:
цукрова пудра - 300-400 грам (просіювати, аби небуло грудок)
вершкове масло 50 гр1-2г лимонної кислоти, фарбник
Все окрім пудри поставила в мікрохвильову піч секунд 30, мармишки збільшаться в об'ємі, і трохи потають, нікуди не відходите від мікрохвильової печі, Вам може знадобитися менше часу, секунд 10.
Спочатку гарненько вимісила ложкою до однорідного стану(аби .не було грудочок).. Потім насипала цукрової пудри, приблизно грам 70-100, я все роблю на око.
Додаю ще цукрової пудри і замішую до утворення щільної маси. Коли ви відчуєте, що ложкою це робити вже незручно, насипайте на стіл цукрову пудру, викладайте на неї зверху мастику і продовжуйте вимішувати.
Коли мастика стане еластичною (липнути вона не перестане, на столі весь час повинна знаходитися цукрова пудра), скачати в грудочку і покласти її целофановий мішочок.
При необхідності, дістати, дати мастиці відпочити і стати кімнатної температури. Змастити руки вершковим маслом, ще небагато вимісити і працювати на поверхні посипаною цукровою пудрою. Я раджу посипати поверхню при роботі крохмалем.
Розкачати шматочок мастики(бажано тонко!тоді квіточки виглядають краще) і з допомогою формочок видавлювати потрібні форми і формувати з них квіточки.Для зклеювання форм між собою, я використовую пензлик і звичайну воду
Готові вироби покласти в сухе місце на 4-5 доби, для того щоб добре висохли.Лише після сушки можна підфарбувати квіти, листочки або фігурки в необхідний колір.Для блиску я покриваю яйчним білком.Ну ось мої квіточки готові.Ви можете побачити це на фотографіях